Біжи, дядьку, і в’яжи!

23.10.2013

«Марафон — надто довга дистанція, і просто так долати її нудно» — певно, саме такою логікою керувався американець Девід Бебкок, який вирішив по ходу 42 кілометрів традиційного марафону в Канзас–Сіті… плести шарф. Викладач з Університету Міссурі в’язав свого шалика дуже ретельно і на фініші отримав виріб довжиною більше 3,6 метра!

Як повідомляє видання The Kansas City Star, Бебкок набирав вовняне прядиво пластиковими спицями розміру 15, ширина шарфа становила 30 петель. По мірі того, як довжина шалика зростала, бігун обмотував кашне навколо пояса — щоб не плуталося під ногами.

Зрештою Девід подолав марафонську дистанцію за 5 годин 48 хвилин і 27 секунд. Під переможця Джеффрі Кіпротіча професор із шарфом відстав більш як на три години (час кенійця — 2:24.56). Але якщо африканець отримав 1500 доларів призових, то майже вся слава й увага дісталася саме містеру Бебкоку. На фініші його чекали представники Книги рекордів Гіннесса та фа­хівці із в’язання, які перевірили й виміряли його витвір, аби занести до нового реєстру незвичайних досягнень.

За словами Девіда, під час бігу він не мав труднощів ні з плетінням шарфа, ні з орієнтацією на місцевості. Бебкок назвав свою участь у марафоні «легкою прогулянкою».

Цікаво, що представник Міссурі — не перший дивак, який в’яже шарфи на марафонах. Попередній рекорд у цій царині належав британці Сьюзі Х’юер, яка п’ять років тому під час забігу сплела шарф завдовжки 1,62 метра. У квітні цього року вона поліпшила своє досягнення майже на півметра, але цей показник не було зареєстровано.