ЦИТАТИ ТИЖНЯ

18.10.2013

Віктор Янукович,
Президент України
— про наслідки своєї реформаторської діяльності

— Ми дуже багато сьогодні заклали різних реформ, які передбачають капітальну модернізацію нашої країни. Все, що було до цього, — дрібні ремонти: підмазати, підфарбувати. Сьогодні ми почали капітальний ремонт. І, звичайно, він створює незручності в нашому великому будинку — Україна. Це абсолютно природно — через це проходили всі високорозвинені країни.

(«Інферфакс–Україна»)

Олег Тягнибок,
лідер ВО«Свобода»
— про європейську приналежність України:

— Ми є чи не найдревнішою європейською нацією. І завжди українці ставали щитом для Європи. Такою була боротьба холодноярців, боротьба ХVIII—XX століть. А хіба УПА не була щитом для Європи від Московської імперії, яка прагнула її підкорити? Тож ми повертаємося до себе додому, адже ми є серцем Європи, а не азійським смердючим чоботом.

(прес–служба партії)

Олег Ляшко,
позафракційний нардеп
— про свої азартні ігри:

— Я свій автомобіль двічі проспорив. Спочатку сперечалися, що на одному з округів наш кандидат (Радикальної партії) виграє вибори, і я програв. Але машину так і не віддав. А торік програв цю ж машину колишньому спікерові Верховної Ради в карти. Литвин ще той картяр! Тепер, коли бачить мене, весь час питає, де його«коник». Так що тепер я змушений від нього ховатися. Я ж не можу машину віддати, мені їздити буде ні на чому.

(«Сєгодня»)

Олександр Лісіцков,
голова Державної пенітенціарної служби
— про те, чи не кинуться всі українські в’язні, як Тимошенко, лікуватися за кордоном:

— Такі заяви були. На сьогодні їх немає, тому що проведена певна робота роз’яснювальна. В українському законодавстві лікування ув’язнених за кордоном не передбачене. Водночас в Україні достатньо спеціалістів, докторів, кандидатів наук і професорів, які можуть успішно лікувати у нас, в Україні, і клініки чудово обладнані.

(УНІАН)

Геннадій Кернес,
мер Харкова
— у відповідь на образливий коментар блогера Golub на його адресу в інтернеті:

— Вот послушай бык твои бычьи мысли выражай у себя в бычатнике а если ты птица то твое место в голубятнике.

(Instagram)

Ніна Матвієнко,
народна артистка України
— на підтримку заяви Президента Януковича про потребу євроінтеграції:

— Те, що Ви сьогодні сказали — воно йде во славу нашого народу. Сьогодні ми повинні йти з такими надбаннями, з такою культурою, з таким народом — ми повинні йти в Європу. Я Вам дуже дякую за ті всі спроби, всі ті виступи Ваші, які Ви проголошували на весь світ.

(прес–служба Президента)