РАХУНКОВА ПАЛАТА

18.10.2013

500 млрд. гривень

коштуватиме реалізація нового Генплану Києва. План розраховано на 15—20 років. Понад 70% цієї суми — інвестиційні кошти, намагається заспокоїти громадськість начальник комунальної організації «Інститут Генерального плану Києва» Сергій Броневицький.

41,127 млрд. доларів

уторгувала Україна за вісім місяців року, експортуючи свою продукцію у 215 країн світу. Імпорт країни — на 7,4 млрд. доларів більший. За даними Держстату, від’ємне сальдо порівняно з минулим роком скоротилося. За аналогічний період 2012 р. воно становило 10,1 млрд. доларів.

35 млрд. гривень

потребуватиме в найближчі чотири роки Україна, щоб перевести армію на контрактну основу, повідомив міністр оборони Павло Лебедєв.

21 млрд. доларів

— сукупний капітал короля Саудівської Аравії Абдалли ібн Абдель Азіз Аль Сауда. У рейтингу найбагатших політиків світу, укладеному сайтом toptensworld, він посідає першу сходинку.

7 млрд. пачок

цигарок нелегально потрапляють через Україну за кордон, насамперед у країни ЄС, свідчать експерти Єврокомісії. Таким чином «українська» частка у світовій контрабанді цигарок становить близько 10%

1,3 млрд. гривень

Такий станом на початок жовтня є борг споживачів за природний газ, повідомив міністр регіонального розвитку Геннадій Темник. Обсяг розрахунків українців за спожитий газ — лише 34%.

1 млрд. тонн

харчів щороку викидають мешканці планети на смітник, йдеться у звіті ООН. Це при тому, що бiльше третини землян голодує.

191,4 млн. доларів

зібрав за тиждень у світовому прокаті фільм «Гравітація» режисера Алонсо Куарона, повідомив сайт BoxOfficeMojo. З них понад 44 мільйони — частка від показів на широких екранах США.

1,2 млн. людей

в Україні зверталися до психіатрів, констатує директор Українського НДІ соціальної і судової психіатрії та наркології Ірина Пінчук. ВООЗ включає в поняття «психічне здоров’я› не тільки наявність захворювання, а загалом рівень функціонування людини, її інтеграцію у суспільство, якість життя, тобто фізичне, психічне і соціальне благополуччя людини, пояснює науковець.

13 850 заяв

громадян, які позиваються до дер­жави Україна, накопичилося в Європейському суді з прав людини. За даними Міністерства юстиції України, за всі роки наша країна на виконання рішень ЄСПЛ сплатила 199,32 млн. гривень.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>