«Леді опера» шанує джаз

09.10.2013
«Леді опера» шанує джаз

Ольга Чубарєва. (Сергія ЄРУХА.)

Заслужена артистка України Ольга Чубарєва підготувала не просто концерт, а справжнє дійство — з декораціями, ретельно продуманим світлом і різностильовою програмою за участю цілої низки запрошених солістів і колективів.

«З огляду на те, що зараз у Національній філармонії триває ювілейний сезон, хотілося не лише відзначити його новими концертними програмами, а й втілити особливий масштабний проект на найбільшому майданчику країни, — говорить співачка. — Назва концерту — «Леді Опера» — для мене є гранично ясною й зрозумілою. Я не хотіла видумувати собі титули на кшталт «діва», «золотий голос» чи «діамантовий голос», бо не збираюся сама себе коронувати. Просто хочу показати слухачеві якнайширшу гаму моїх можливостей». Справдi, голос Ольги відповідає найвищому рівню світових стандартів, його тембр надзвичайно «теплий» і відповідає усім вимогам класичного італійського репертуару. Додам, що Ольга є лауреатом численних міжнародних конкурсів, об’їздила з гастролями чи не половину земної кулі, виступала на багатьох оперних сценах світу...

Концерт включатиме твори різних епох і стилів — від «високої класики» й оперних шедеврів до джазу, фольклору і популярної музики. Чубарєва, напевно, є першою з вітчизняних співачок, яка давно утвердила за собою право представляти на концертній естраді найбільше розмаїття стилів. Адже академічний, оперний голос не є перешкодою для «втручань» в інші жанри. Одним iз партнерів Ольги буде народний артист України, соліст Національної опери Олександр Гурець.

Драматургія «вокального шоу» зберігається в таємниці. Співачка лише зазначила, що початок вечора буде дуже ефектним і несподіваним. Проте «червоною ниткою» програми стануть саме оперні твори. Акомпануватиме співачці Національний оркестр народних інструментів України під орудою Михайла Гуцола. Також у програмі візьме участь джазовий квартет і Дитячий хор Українського радіо і телебачення. Сама Ольга гратиме на роялі. Адже вона здобула другу вищу музичну освіту як піаністка. Режисером заходу є Петро Мага.

Ще один сюрприз вечора — співачка представить свій новий компакт–диск «Не питай».