ХРОНІКА

09.10.2013

Теніс

Турнір WTA в Лінці (призовий фонд — 235 тис. дол.). Перший раунд. Світоліна (Україна) — Бартель (Німеччина) — 6:2, 7:5.

«Челленджер» у Ташкенті (125 тис. дол.). Перший раунд. Стаховський (Україна, 4) — Ізмаїлов (Узбекистан) — 6:3, 6:2.

Футбол

У ФК «Дніпро « досі не можуть зрозуміти причини зникнення електричного освітлення на стадіоні в Дніпропетровську в перерві матчу з «Металістом». За словами гендиректора «дніпрян» Андрія Стеценка, на арені працюють спеціалісти, які намагаються зрозуміти причину НП.

Нагадаємо, «Металіст» наполягає на тому, аби дніпропетровцям зарахували технічну поразку.

Тим часом у ФК «Дніпро» порахували, що фанати харків’ян, поки арена лишалася в темряві, пошкодили та спалили аж 310 пластикових сидінь.

* * *

Не лише збірну України карають за расистські витівки вболівальників. Дисциплінарний комітет серії А прийняв рішення покарати «Мілан» одним домашнім матчем без глядачів за расистські вигуки вболівальників «россо–нері» під час останнього матчу з «Ювентусом» (2:3). Також «міланісти» мають заплатити штраф у розмірі 50 тисяч євро.

Паралельно з цим президент УЄФА Мішель Платіні у своєму виступі перед членами ООН у Женеві підкреслив рішучість Європейського футбольного союзу боротися з расизмом і нетерпимістю. Глава УЄФА виступив напередодні чергового «Тижня FARE» із боротьби з расизмом, який використовуватиме для просування своїх ідей матчі третього туру групових етапів Ліги чемпіонів та Ліги Європи. Платіні ще згадав усі заходи, вжиті УЄФА в рамках «програми нульової терпимості» до расизму й інших проявів дискримінації.

Футзал

Відбулося жеребкування фінальної стадії ЧЄ–2014 з футзалу. Збірна України потрапила до групи A, де зіграє з Румунією (30 січня), а також із господарем турніру — командою Бельгії (1 лютого).

Група В: Росія, Португалія, Голландія.

Група С: Італія, Азербайджан, Словенія.

Група D: Іспанія, Чехія, Хорватія.

До чвертьфіналу вийдуть по дві команди з групи. Група A потрапляє на групу B.

Баскетбол

За результатами жеребкування першого групового раунду Єврокубка сезону 2013/14 южненський «Хімік» потрапив до групи F разом із «Будучностю», «Нижнім Новгородом», «Анкарою», ПАОКом та «Альбою» (Фехервар).

Старт — 16 жовтня. До наступного раунду пройдуть по три найкращі команди групи плюс клуби, що вилетіли з Євроліги.

У найслабшому клубному турнірі Старого світу — «Єврочелленджі» — БК «Київ» у групі D, починаючи з 5 листопада, гратиме з румунським «Газ Метаном» (Медіаш), російським «Тріумфом» із Люберців та угорським «Кормендом».

«Азовмаш» і «Донецьк», нагадаємо, обрали Лігу ВТБ, яка з цього сезону отримала також статус єврокубка.

* * *

Спаринг. «Будівельник» — «Одеса» — 87:63.