Знає пес, чиї гроші з’їв

08.10.2013

Американцеві Уейну Клінкелю з міста Хелена, штат Монтана, не пощастило: його улюблений пес зжер хазяйські гроші. Ні багато ні мало — аж 500 доларів. Але от що значить країна, де все для людей та їх блага! Після тривалих митарств Уейн таки зміг компенсувати свою втрату, отримавши від держави «профукані» півтисячі.

Оказія сталася ще в грудні минулого року. Подружжя Клінкелів із собакою породи ретривер на кличку Санденс вирушило у тривалу автомобільну подорож, аби відвідати дочку в штаті Колорадо. Під час однієї із зупинок чоловік і дружина зайшли перекусити в придорожнє кафе, залишивши частину готівки в салоні авто — п’ять купюр по 100 доларів та одну однодоларову. Коли Уейн повернувся, всі гроші, крім одного долара, зникли. Версія про злодіїв відпала одразу, адже було помітно, що останню банкноту дожовує пес.

Клінкель вирішив битися за свій капітал до кінця. Знаючи, що папір, із якого зроблені долари, не перетравлюється, він зібрав пошматовані купюри у... собачому посліді. Брудні шматочки собакар протягом тижня замочував у мильній воді. До речі, сам Уейн «виловив» із лайна тільки 200 доларів, а ще три сотні «відновив» його зять із Колорадо, також залучений до спецоперації.

Із цими 500 «баксами», якщо їх можна було так назвати, Клінкель пішов у банк, аби обміняти їх на цілі. Співробітники місцевої фінустанови тільки від душі посміялися над його негараздами. Однак Уейн не зупинявся і в квітні відправив купюри до Міністерства фінансів США із супровідним листом, що пояснював, яким чином гроші були знищені. І от, повідомляє газета «Дейлі мейл», минулого тижня відшкодування з держказначейства прийшло в повному обсязі.

Журналістам Уейн Клінкель розповів, що не тримає зла на свого собаку. Адже Санденс — чудовий пес і за 12 років свого життя «вже повернув ці 500 доларів своєю прихильністю».