новини плюс

04.10.2013

Рейтинг свободи інтернету

Україна залишається у списку країн iз вільним інтернетом і посідає 16–ту сходинку у своєму регіоні. Серед країн колишнього СРСР за свободою інтернету Україна поступається лише Грузії. Такими є результати дослідження Freedom House за 2013 рік.

Водночас у доповіді за попередній рік Україна посідала 12–ту сходинку й обганяла в тому числі й Грузію.

Справа Мельника у США

Американські поліцейські на прохання Генпрокуратури України допитають родичів екс–ректора Податкової академії Петра Мельника, який утік з–під слідства до Каліфорнії. Про це повідомила заступник Генпрокурора Лілія Фролова. Нагадаємо, викритий на хабарництві «регіонал» Мельник ховається в містечку Сан–Маркос, неподалік від якого живуть його старша дочка Олена і колишня дружина Алла.

Тиск на опозицію на Луганщині

Учора міліція провела два обшуки у помешканнях керівників осередків партії «Батьківщина» у Луганській області. У «Батьківщині» наголосили: правоохоронці нічого не знайшли і не могла знайти, тому в партії розглядають такі дії влади як помсту і залякування опозиціонерів, відомих своєю активною позицією.

«Титушки» в Сімферополі

Група невідомих зловмисників у масках у середу ввечері зірвала показ фільму «Показовий процес: історія Pussy Riot», який проходив у сімферопольському арт–центрі «Карман». На початку сеансу кілька молодиків спортивної статури увірвалися в арт–центр, почала бити присутніх та закинули до зали димову шашку.