ЦИТАТИ ТИЖНЯ

04.10.2013

Сергій Пашинський,

народний депутат від «Батьківщини»

— про легітимність Київради й мера:

— У Києві немає влади, а є комендатура.

(«5­й канал»)

Павел Залевський,

заст. голови комітету
Європарламенту з торгівлі

— про роль Путіна в українській асоціації з Євросоюзом:

— Україна, створюючи зону вільної торгівлі з ЄС, реалізовує хорошу ідею президента Росії Путіна про єдиний економічний простір від Лісабона, але не до Владивостока, а до Луганська.

(DT.ua)

Ганна Герман, нардеп від Партії регіонів

— про ініціативу КПУ провести референдум за вступ до Митного союзу з Росією:

— Ви пропонуєте референдум — це досить дорога затія. Я пропоную зробити дешевше. Нехай лідери Комуністичної партії з «мерседесів» пересядуть на російські машини. Носять російські костюми, вчать дітей у Росії, а не в Брюсселі чи в Лондоні. Нехай їздять відпочивати не в Ніццу, а десь там на Азовське море, і це буде найкраще переконання в тому, що Митний союз краще від євроінтеграції.

(IСTV)

Олександр Лукашенко,

президент Білорусі

— про намір глави США провести воєнну операцію в Сирії:

— І взагалі, мене Обама дивує. Ще недавно чорношкірі люди в Америці були рабами, а сьогодні про винятковість якусь заявляють. Я ніколи не думав, що людина, яка вийшла з цих бідних верств, зможе взагалі риторику таку у світі проводити.

(канал 24KZ)

Михайло Добкін, глава Харківської ОДА

— на звинувачення про те, що його авто має номер 1488 (де 14 – це кількість слів у заповіді ідеолога нацизму Лейна, а 88 — закодоване привітання Heil Hitler, оскільки літера H у латинській абетці восьма):

— Маразм міцнішає. Мабуть, націоналізм роз’їдає мозок повністю. Це для вас цифри символ неонацизму… До речі, в мене машина чорного кольору. Не забудьте звинуватити мене і в расизмі.

(«Твіттер»)