Подвійний удар

03.10.2013
Подвійний удар

На відміну від Анджеліни Джолі, чия подвійна мастектомія навесні цього року стала топ–новиною ледве не для всіх світових ЗМІ, американська співачка Анастейша на своєму здоров’ї піаритися не любить. Про те, що кілька місяців тому вона перенесла операцію з видалення обох молочних залоз, 45–річна зірка розповіла тільки зараз — у рамках благодійного міжнародного проекту Місяць боротьби з раком грудей, який традиційно стартував 1 жовтня.

«Цього року мені вдруге діагно­стували онкологію. Зараз я перебуваю на завершальній стадії лікування і відновлююся після подвійної мастектомії. Це був важкий і виснажливий процес, але тепер я почуваюся чудово і готова почати нову главу свого життя», — розповіла Анастейша в офіційній заяві з цього приводу. Співачка також висловила підтримку всім жінкам, які зіштовхнулися з цією страшною хворобою, і вкотре наголосила на тому, як важливо вчасно виявити пухлину: «Саме діагностика на ранній стадії розвитку раку врятувала мені життя. І я не втомлюватимуся нагадувати про це за кожної нагоди».

Уперше Анастейші поставили діагноз «рак» у 2003–му. Завдяки тому, що хвороба була на початковій стадії, пухлину вдалося видалити зі збереженням груді, і після хіміотерапії та реабілітаційного періоду артистка повернулася на сцену. А на початку цього року біда несподівано повернулася. Анастейша була змушена скасувати заплановане турне по Європі й лягти на операцію. По завершенні лікування вона планує відновити концертну діяльність і вже працює в студії, щоб якомога швидше випустити новий альбом, запис якого через хворобу дещо затягнувся.