ХРОНІКА

02.10.2013

Спортивна гімнастика

У бельгійському Антверпені позавчора стартував 44–й чемпіонат світу зі спортивної гімнастики. Учора пізно ввечері завершилася кваліфікація в чоловіків. Кращий поміж українців результат показав Олег Верняєв, який потрапив до фіналу в багатоборстві (16–те місце) та опорному стрибку (2–е місце).

Футбол

Головний тренер збірної України оголосив список із 25 гравців, викликаних на матчі відбіркового циклу до чемпіонату світу–2014 проти Польщі (11 жовтня) та Сан–Марино (15 жовтня).

Воротарі: П’ятов («Шахтар»), Коваль («Динамо»), Худжамов («Іллічівець»).

Захисники: Шевчук, Кучер, Ракицький (усі — «Шахтар»), Хачеріді («Динамо»), Мандзюк, Федецький (обидва — «Дніпро»).

Півзахисники: Гусєв, Ярмоленко, Безус (усі — «Динамо»), Коноплянка, Ротань (обидва — «Дніпро»), Морозюк («Металург» Д), Степаненко («Шахтар»), Едмар («Металіст»), Дедечко («Ворскла»), Тимощук («Зеніт», Росія), Хомченовський («Зоря»), Ковпак («Севастополь»), Гай («Чорноморець»).

Нападники: Селезньов, Зозуля (обидва — «Дніпро»), Девич («Металіст»).

Прем’єр–ліга. Останній матч 11–го туру. «Арсенал» — «Севастополь» — 3:1 (Кравець, 53, 69; Аржанов, 61 — Левандовський, 33 (пен.); 1067 глядачів).

Екс–динамівець Артем Кравець забив свій другий і третій м’ячі в цьому чемпіонаті. Відтак «Арсенал» набрав 10 очок і відірвався від передостаннього місця на чотири пункти. Севастополь лишився на 11–й позиції з 13 балами.

* * *

Англія. Останній матч 6–го туру. «Евертон» — «Ньюкасл» — 3:2 (Лукаку, 5, 37; Барклі, 25 — Кабай, 51; Ремі, 89).

Лідери: «Арсенал» — 15, «Ліверпуль», «Тоттенхем» — 13, «Евертон» — 12.

* * *

Іспанія. Останній матч 7–го туру. «Гранада» — «Атлетик» — 2:0 (Ель–Арабі, 53 (пен.), 60).

* * *

Італія. Останній матч 6–го туру. «Фіорентина» — «Парма» — 2:2 (Гонсало, 64; Варгас, 78 — Гаргано, 45; Гоббі, 90).

Лідери: «Рома» — 18, «Наполі», «Ювентус» — 16, «Інтер» — 14, «Фіорентина» — 11.

* * *

Росія. Останні матчі 11–го туру. «Локомотив» — «Том» — 0:0, «Ростов» — «Урал» — 1:1.

Лідери: «Зеніт» — 26, «Локомотив», «Спартак» — 23, ЦСКА — 22.

* * *

Україна може отримати ще одне покарання від ФІФА, крім санкцій після порушень у матчі з Сан–Марино. Як повідомив журналістам перший віце–президент ФФУ Сергій Стороженко, справу відкрито за фактом підпалу київськими фанатами десяти фаєрів на грі Україна–Англія, яка відбулася на НСК «Олімпійський» 10 вересня. Стороженко додав, що основна причина дискваліфікації стадіону «Металіст» на матч проти Польщі 11 жовтня — якраз піротехніка.

* * *

Роберто Манчіні став новим головним тренером турецького «Галатасарая» після відставки Фатіха Теріма. Турок зосередиться на роботі з національною збірною, а італієць у Стамбулі отримуватиме 3,5 млн. євро зарплати в перший рік роботи та по 4,5 млн. — у два наступні, передбачені контрактом.

Баскетбол

Спаринг. «Донецьк» — «Азовмаш» — 78:69.

Теніс

«Челленджер» у Сакраменто (призові — 125 тис. дол.). Перший раунд. Грот (Австралія) — Молчанов (Україна) — 6:3, 6:2.

* * *

Провiднi українські тенісисти переважно погіршили свої позиції у світових табелях про ранги. В рейтингу АТР Олександр Долгополов зберіг 39–те місце, а Сергій Стаховський тепер 94–й (–1). У рейтингу WTA Еліна Світоліна опустилася з 39–го рядка на 42–й, а Леся Цуренко — з 68–го на 71–й.

Шахи

Українка Катерина Лагно посіла третє місце на третьому етапі жіночого Гран–прі ФІДЕ в Ташкенті, набравши в 11 партіях сім очок. Стільки ж — у грузинки Бели Хотенашвілі, але в неї кращі додаткові показники. А виграла турнір Хампі Конеру з Індії.