Кеті та інші звірі

19.09.2013
Кеті та інші звірі

Кеті Перрі в кліпі на пісню Roar.

Стали відомі номінанти на отримання премій MTV European Music Awards 2013. У категоріях «краща співачка» та «кращий виконавець» три з п’яти позицій повторюються: Кеті Перрі, Майлі Сайрус, Тейлор Свіфт. Жагуча американка Перрі має всі шанси здобути принаймні одну з двох премій якраз до п’ятиріччя здобуття відзнаки «Прорив року» від цієї самої МЕМА. «Роздача слонів» каналом MTV відбудеться 10 листопада в Амстердамі.

Нагадаємо, нещодавно 28–річна Кеті отримала визнання як «найкраща співачка» в чи не найбільш об’єктивній премії — Kids’ Choice («Вибір дітей»), де переможця ви­значає не журі, а голосування юних телеглядачів. Так само голосуванням можна вважати статистику переглядів останнього кліпу Перрі в інтернеті: за якихось десять днів ролик на пісню Roar («Рик») прокрутили 68 мільйонів разів!

Водночас це відео спричинило невдоволення охоронців природи з відомої організації ПЕТА. За сюжетом, Кеті після катастрофи літака потрапляє в джунглі, де спочатку лякається численних небезпек, але невдовзі стає справжньою подругою диких звірів в образі ефектної амазонки. «Можливо, ви не знаєте, але використання тварин у фільмах та кліпах може серйозно травмувати їхню психіку: вони зазнають жорстокого поводження і неприпустимого дресирування», — йдеться у відозві ПЕТА.

У відповідь Кеті Перрі заявила: мовляв, спокійно, все передбачено заздалегідь. Під час зйомок кліпу на майданчику постійно перебували фахівці American Humane Association, які уважно стежили за дотриманням правил поводження з тваринами. Тож слон, тигр, папуги й мавпи почувалися цілком комфортно. А якщо кому й було незручно, то хіба що самій співачці, в якої мавпа–капуцин в одному з кадрів сиділа на голові.