ЦИТАТИ ТИЖНЯ

06.09.2013

Віктор Янукович,

Президент України

— про готовність вислуховувати критику (на прикладі питання розбитих доріг):

— Можна критикувати скільки завгодно. Я там іноді приїж­джаю, і мене люди починають критикувати — я дякую людям і кажу: «Я вам дякую, що ви критикуєте, хоча б не б’єте. І на тому спасибі».

(«Інтер»)

Павло Різаненко,

нардеп від «УДАРу»

— про суть історичного моменту:

— Це той дивний випадок, коли прагнення народу України збіглося з прагненнями великого бізнесу. Народ, з одного боку, хоче жити з іншими стандартами, як у правовому полі, так і інші стандарти економічні мати; а великий бізнес, олігархи — вони хочуть мати доступ до західних ринків, до найбільшого ринку, ринку Європейського Союзу. І вони не хочуть, я вибачаюсь, у Митний союз, де вони є лише невеличкою малою здобиччю для великих олігархів Росії.

(Rada.gov.ua)

Олег Тягнибок,

голова ВО «Свобода»

— про «кольорових» під час свого виступу в Єврокомісії:

— Сподіваємося, що Європа вже найближчим часом у своєму такому квітнику, де багато різних кольорових, красивих квітів, побачить ще одну квітку — Україну, яка виросте й буде доповнювати оцей європейський квітник.

(Youtube.com)

Володимир Путін,

президент Росії

— про геополітичний вибір Києва:

— Ви знаєте, що б не відбувалося і куди б Україна не йшла, ми все одно колись і десь зустрінемося. Чому? Тому що ми — один народ.

(прес–служба Кремля)

Євген Балицький,

нардеп від Партії регіонів

— про те, чому не можна відпускати Тимошенко:

— Якщо говорити про Юлію Тимошенко в цьому контексті, про [берлінську] клініку «Шаріте» і т.д., то я як людина співчуваю їй як жінці і як людині. Але в цьому випадку закон повинен бути єдиний для всіх. Якщо ми зараз зробимо таку річ, то закладемо бомбу уповільненої дії. Тоді кожен скаже: чому? У нас велика кількість жінок сидить у в’язницях за ті чи інші злочини. Як ми тоді будемо пояснювати нашому народові те, що один лікується в Німеччині, бо за нього хтось заступився, старший товариш, добрий дядя чи тьотя?

(ТВі)