«Ікону» Елтону Джону!

05.09.2013
«Ікону» Елтону Джону!

Сер Елтон із нагородою.

У Великій Британії немає звання «народний артист», яке присуджує держава з усіма належними пільгами, зате є пошанування публіки й критиків. На одному з чільних місць у цих номінаціях — співак і композитор Елтон Джон. Днями він став першим виконавцем, удостоєним нової нагороди Brits Icon Award («Британська ікона». Як повідомляє Бі–Бі–Сі, цей приз засновано Британською звукозаписною індустрією ­(Бі–Пі–Ай), яка щорічно вручає серію найавторитетніших у країні музичних премій Brit Awards.

«Ікону» серу Елтону вручили під час концерту в лондонському залі «Палладіум». Його організували з нагоди повернення співака на сцену після одужання. Місяць тому Джону видалили в Монако апендикс, причому стан 66–річного митця був важким. Адже він відпрацював десять концертів із сильними болями в животі, гадаючи, що це наслідки харчового отруєння.

Шоу в Лондоні тривало близько двох з половиною годин і включало виступ самого сера Елтона й привітання від іменитих гостей. На великому екрані показали звернення співавтора Джона Берні Топіна, екс–президента США Білла Клінтона, «бітла» Рінго Старра, Йоко Оно та ін. Нагороду винуватцеві торжества вручив його друг Род Стюарт, який назвав Елтона Джона «другим найбільшим співаком в історії року». Стюарт також приєднався до «іменинника» під час виконання фінальної пісні.

Сер Елтон Джон є одним з найтитулованіших британських виконавців. Його сингл Candle In The Wind’97, записаний у пам’ять про загиблу принцесу Діану, став найбільш продаваним синглом усіх часів і розійшовся тиражем у 33 мільйони примірників. Співак активно гастролює, даючи близько сотні концертів щороку, а цієї осені випустить новий альбом під назвою Diving Board.