Генії й злодійство

04.09.2013
Генії й злодійство

Денніс Родман в аеропорту Пхеньяна. (Рейтер.)

Колишнія легенда американського баскетболу Денніс Родман, який відомий своїм позитивним ставленням до комуністичної Північної Кореї та її лідера, вчора знову вирушив провідати «обожнюваного народом великого вождя», як він називає молодого комуністичного диктатора Кім Чен Ина. Це вже другий вояж Родмана до КНДР цього року. Американські ЗМІ перебувають у сум’ятті, що кумир США товаришує з одним із головних ворогів Америки, тому висувають припущення, нібито це не просто дружній візит, а «дипломатична місія». Мовляв, раптом Родман замовить слово за 44–річного американського місіонера, корейця за походженням Кеннета Бі, якого північнокорейський режим нещодавно засудив до 15 років ув’язнення за «спробу повалення ладу».

Проте баскетболіст чесно заявив, що його поїздка до друга Кіма має винятково приватний характер і жодним чином не пов’язана зі справою Кеннета Бі.

Схоже, злочини, які чинить його «друг» щодо зірок власної країни, Родмана не бентежать. Як повідомляє китайська преса, нещодавно в КНДР за наказом Кім Чен Ина розстріляли колишню коханку лідера та її друзів.

Співачку Йон Сон Вол, директора Національного оркестру «Унхасу» та ще 11 учасників цього музичного колективу і групи популярної музики «Ваньясан» заарештували 17 серпня і розстріляли через три дні. Артистів звинуватили у зйомках еротичного відео, а у Йон Сон Вол вдома знайшли Біблію, що також є державним злочином.

Китайські ЗМІ висувають припущення, що співачку стратили не за якусь розпусту, бо сексу в Північній Кореї «менше, ніж на Марсі», а саме за те, що 10 років тому вона була коханкою нинішнього корейського лідера. А всі три Кіми, які правили чи правлять комуністичною Кореєю після створення цієї країни 1953 року (Чен Ин, його батько Чен Ір та дід Ір Сен) обирали за коханок найвродливіших артисток країни. А потім знищували їх як таких, що занадто багато знають.

Кажуть також, що під розстріл колишню коханку Кім Чен Ина відправила з ревнощів теперішня законна дружина вождя, яка також була вокалісткою того самого оркестру, що і Йон Сен Вол.

Страту було здійснено з особливою жорстокістю. Приречених розстріляли з автоматів перед глядачами, в ролі яких виступили їхні сім’ї у повному складі. А потім «глядачів» відправили у концтабори, повідомила південнокорейська газета «Чосун Ілбо».

 

А ТИМ ЧАСОМ…

Як повідомляють російські ЗМІ, американська співачка Бейонсе та лауреат «Греммі» Каньє Вест минулими вихідними виступили на весіллі онука Нурсултана Назарбаєва, «вічного президента» Казахстану. Суму гонорару зіркового репера не розголошують.

  • Майдан біля Кремля

    Російські активісти активно вивчають «матбазу» масових протистоянь із правоохоронцями: щити, балаклави, коктейлі Молотова... За прикладами, благо, далеко ходити не треба: поряд, якихось шість сотень кілометрів, — Україна, де досвідчені товариші покажуть, навчать, передадуть досвід. >>

  • Кремлівська «Зміна»

    Лідер партії «Зміна» (Zmiana) Матеуш Піскорський не знав, що його партію фінансували російські спецслужби — така лінія захисту польського політика, заарештованого у Польщі за шпигунство та поширення антиукраїнських настроїв. Прокуратура і Агенція внутрішньої безпеки стверджують, що все було саме навпаки. >>

  • Потрібні робочі руки

    На тлі низького безробіття та великої кількості вакансій чеський уряд започаткував нову державну програму запрошення іноземних фахівців, повідомляє «Радіо «Свобода». Ідеться передусім про кваліфіковану робочу силу, яка зможе закрити прогалини на чеському ринку праці, а головним джерелом таких фахівців чехи бачать Україну. >>

  • З голоду не помрете, але паски затягуйте

    Міністри фінансів країн єврозони та представники Міжнародного валютного фонду після 11-годинних переговорів у Брюсселі домовилися вчора про новий транш допомоги для Греції в 11,5 млрд. доларів (10,3 млрд. євро) та реструктуризацію боргу, повідомляє Бі-Бі-Сі. >>