Куля для «смотрящего»

20.08.2013
Куля для «смотрящего»

«Мерседес» Анiсiмова після обстрілу.

У ніч iз четверга на п’ятницю у Запоріжжі невідомі кілери розстріляли з автоматів кортеж бізнесмена Євгена Анiсiмова, неофіційно відомого як «смотрящий» по Запорізькому регіону. Місцеві ЗМІ з посиланням на власні джерела у правоохоронних органах повідомляють, що минулого четверга близько 23.00 пан Анiсiмов вийшов з офісу, який розташований на вулиці Патріотичній, сів за кермо «Мерседеса–кубика» і в супроводі охорони, яка була в іншому такому самому «Мерседесі», рушив у бік Набережної.

Замах на бізнесмена стався під час спуску на Набережну, між готелем «Шератон» і рестораном «Рибальський стан». Саме на цій ділянці дороги кортеж вимушено знизив швидкість, і в цей момент «Мерседесу» Анiсiмова перегородив автомобіль «Ленд Крузер» дорогу, після чого одразу почався обстріл. За даними порталу «Запоріжжя. Коментарі», стрілків було троє. Кілери припускали, що бізнесмен перебував на пасажирському сидінні, адже основний шквал куль припав саме туди.

«Цілком можливо, що саме це і врятувало йому життя, адже нападники не знали, що того вечора Анiсiмов вирішив сам кермувати автомобілем», — запевняють джерела порталу з міліцейського главку області.

Після того як у ситуацію втрутилася охорона бізнесмена, автомобіль «Ленд Крузер» поїхав iз місця події. Стрілки також покинули автомати Калашникова і теж зникли. Не став чекати міліцію і сам Анiсiмов: його кортеж на великій швидкості виїхав на Набережну і рушив у бік Правого берега.

На місці події правоохоронці виявили два автомати АКМ і три порожні автоматні «ріжки». Експерти–криміналісти нарахували в машині Анiсiмова 21 кульовий отвір, кілька куль потрапили і в автомобіль охорони. Одна з куль, пробивши лобове скло машини «смотрящего», розірвала на шматки паперову ікону і застрягла в моніторі навігатора.

«Це його куля, вона призначалася Анiсiмову, але за велінням долі застрягла в моніторі, який розташовувався фактично на рівні грудей», — неофіційно кажуть джерела в обласній міліції. Сам бізнесмен підтвердив порталу «Запоріжжя. Коментарі», що особисто перебував за кермом неброньованого автомобіля. «Я не хочу думати про те, хто це зробив і кому це вигідно. Я вдячний Богу! Не поспішаю робити висновки», — додав пан Анiсiмов, який тепер може вважати, що «народився у сорочці».

За словами прокурора Запорізької області Олександра Кирилюка, подію кваліфіковано і внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 15, ч. 115 Кримінального кодексу (замах на вбивство, вчинений групою осіб за попередньою змовою). Розслідування обставин інциденту проводить слідче управління обласної міліції під процесуальним контролем прокуратури області.

Нагадаємо, що бізнесмена Євгена Анiсiмова вважають тіньовим лідером регіону і головним фінансистом Партії регіонів. ЗМІ неодноразово писали, що після перемоги Віктора Януковича на президентських виборах–2010 у Запоріжжі з’явився «смотрящий» за регіоном — непримітний бізнесмен Анісімов. Раніше він займався видобутком металу на промислових відвалах у балці Середній — «бізнесом, здавна і міцно пов’язаним iз криміналом». Також він мав частку в деяких торгових підприємствах, включаючи торгові ряди на центральній торговій вулиці Запоріжжя — Анголенка.

За останні роки пан Анiсiмов запам’ятався конфліктами із раніше впливовим «горілчаним» бізнесменом Євгеном Черняком, а також з екс–«губернатором» області та головою обласної організації Партії регіонів Борисом Петровим і його найближчим соратником та головою міської ПР Володимиром Кальцевим. Низка бізнесменів також заявляли про тиск iз боку людей Анісімова, які нібито вимагали платити їхньому шефу щомісячно 15% від усіх отриманих доходів.

  • І нема на то РАДИ

    Бурхливі політичні пристрасті розгорілися у районному центрі Карлівка, що на Полтавщині, перед обранням голови районної ради. Коаліція у складі депутатів від «Батьківщини», «Блоку Петра Порошенка» та «Свободи» висунула тоді кандидатуру Петра Світлика. >>

  • Вижити за лінією фронту

    Бійця АТО, який приїхав додому на реабілітацію після поранення в зоні бойових дій, уже з новими численними травмами голови госпіталізували до реанімації. За його життя борються лікарі у Вінницькому військово-медичному центрі. >>

  • Школа войовнича

    Батькам школярів добре відома ситуація, коли син чи дочка приходять зі школи і скаржаться на однокласників — той б’ється, той обзивається, а той і взагалі проходу не дає. >>

  • ЗалізоБЕТОНні докази

    Про тривалу відсутність мешканки Вінницького району заява в поліцію надійшла від брата зниклої лише 10 жовтня, оскільки той сам намагався знайти сестру й до останнього не вірив, що її немає серед живих. >>

  • Шукайте жінку

    Відомо, що 55-річний підприємець із Туреччини займався вантажними перевезеннями різних товарів та у справах часто відвідував Миколаїв. Саме в цьому південному місті йому влаштували справжню пастку, знаючи про його підвищену пристрасть до молоденьких дівчат. >>

  • Пані невДАЧА

    Дачники стверджують, що бачили їх за цим заняттям і навіть знають в обличчя. Правоохоронці ж у листах повідомляють, що ведуть слідчо-розшукові дії. Ця історія майже анекдотична. І з неї можна було б посміятися, якби все не було так сумно. >>