...А росіян закидали цукерками!

20.08.2013
...А росіян закидали цукерками!

Іспанські кадети виграли київський чемпіонат Європи. (з сайта u16men.fibaeurope.com.)

Поки до початку фінальної частини чоловічого Євробаскету–2013 у Любляні лишається два тижні, команди другого ешелону почали відбір на Євробаскет–2015. Українці готуються до першості у Словенії й не мають потреби проходити кваліфікацію для 2015 року, адже наша країна прийматиме цей турнір. Будівництво нових арен триває, як у нас прийнято, як мокре горить. Тим часом Київ «потренувався» приймати баскетбольну першість континенту «на кішках» — кадетах віком до 16 років.

Чемпіонами стали юні іспанці, які нині в Європі тріумфують узагалі чи не всіх ігрових видах. Їх фінальна зустріч із сербами в київському Палаці спорту зібрала 1450 глядачів. Негусто. А найцікавішим був матч у рамках втішного турніру за 9—12–те місця — Україна проти Росії. Він хоч і привернув увагу лише 890 уболівальників, зате ті, хто прийшов на трибуни, стали свідками перформенсу з політичним підтекстом. Група молодиків посеред гри вискочила на майданчик, розкидаючи навколо цукерки «Рошен». Маніфестанти скинули футболки і вляглися в центрі поля, склавши літери на своїх животах у слово «ТАМОЖНЯ». Таким чином столичні оригінали висловили протест проти економічного тиску Кремля на українських експортерів.

Зрештою збірна України Росію перемогла (77:69), посіла в підсумку десяте місце серед 16 учасників, а лідер нашої збірної Святослав Михайлюк увійшов до символічної п’ятірки чемпіонату. «Наразі багато що виходить, але чимало чого і не вдається. Прагну, звісно, грати в НБА, як кожен гравець, хочу стати найкращим, стати професіоналом своєї справи», — розповів щасливий підліток, який лише в матчі з Росією набрав 20 очок.

ТАБЛО

Чемпіонат Європи–2013 з баскетболу серед кадетів (Київ, U–16)

Фінал. Сербія — Іспанія — 63:65 ОТ.

За третє місце. Греція — Італія — 78:50.

За п’яте місце. Франція — Хорватія — 59:48.

За сьоме місце. Німеччина — Туреччина — 38:51.

За дев’яте місце. Україна — Литва — 68:82.