ХРОНІКА

20.08.2013

Теніс

Сьогодні у Нью–Йорку стартує кваліфікація «Ю–Ес оупен» — останнього в нинішньому сезоні тенісного турніру серії «Великого шолома». На змагання заявилося аж 14 українських тенісистів, із яких десятеро мають пройти через сито відбору. У чоловіків це Олександр Недовєсов, Ілля Марченко, Іван Сергєєв та Денис Молчанов, у жінок — Марина Заневська, Надія й Людмила Кіченок, Ольга Савчук, Юлія Бейгельзімер, Катерина Козлова.

Учора стало відомо, що в новому рейтингу WTA наша «прима» Еліна Світоліна зберегла 44–те місце, Леся Цуренко перемістилася на 61–шу позицію (–1), Марина Заневська піднялася на одну сходинку і тепер 113–та, а Надія Кіченок — 121–ша (+2).

* * *

Турнір WTA Premier у Нью–Хейвені (призовий фонд — 690 тис. дол.). Фінал кваліфікації. Шмідлова (Словаччина) — Світоліна (Україна, 3) — 7:6, 6:2.

Попри поразку, Еліна пройшла в основну сітку як «лакі лузер».

* * *

Турнір ATP World Tour Masters у Цинциннаті (3,729 млн. дол.). Фінал. Надаль (Іспанія, 4) — Ізнер (США) — 7:6, 7:6.

Ізнер у чвертьфіналі переграв Новака Джоковича (Сербія, 1).

* * *

«Челленджер» АТР у Казані (50 тис. дол.). Фінал. Стаховський (Україна, 1) — Руднєв (Росія) — 6:2, 6:3.

Турнір ITF у Казані (50 тис. дол.). Фінал. Л. Кіченок (Україна, 8) — Івахненко (Україна, 9) — 6:2, 2:6, 6:2.

Хокей

Донецький «Донбас» у фіналі передсезонного Кубка губернатора Нижньогородської області поступився господарям — ХК «Торпедо» — з рахунком 1:3. На 42–й хвилині рахунок iз передачі Євгена Бєлухіна відкрив наш словак Лукаш Кашпар, однак «торпедівці» відповіли трьома влучними кидками — Вадима Краснослободцева (44:52), Тіма Брента (56:20) та Володимира Галузіна (58:30).

Наприкінці зустрічі донеччани ще раз вразили ворота нижньогородців, однак арбітр шайбу не зарахував.

За підсумками турніру перемогло «Торпедо», українська команда посіла друге місце, «Атлант» — третє, а московське «Динамо», чинний чемпіон КХЛ, — останнє.

* * *

Федерація хокею України ініціювала процес натуралізації ще двох гравців «Донбасу». Керівництву країни подано клопотання про надання українського громадянства 20–річному Юрію Сільницькому та 19–річному Владиславу Шалімову, повідомляє сайт клубу. Раніше ФХУ та «Донбас» розпочали процес натуралізації також росіянина, досвідченого нападника Євгена Бєлухіна.

Шахи

Українець Руслан Пономарьов не зміг пройти до 1/16 фіналу Кубка світу з шахів, що триває в норвезькому Тромсе. На тай–брейку Пономарьов програв в «армагеддоні» 17–річному росіянину Данилу Дубову. Здобули перемоги на тай–брейку Олександр Мойсеєнко та Антон Коробов, раніше до числа 32 кращих вийшли Василь Іванчук, Олександр Арещенко та Павло Ельянов.