Мистецтво без акценту

Мистецтво без акценту

...На сцені Київського театру оперети люди у чорних футболках із написом «Keep calm та заграймо музику» роблять дихальні вправи та розспівуються, а люди в білих сорочках із тризубом на кленовому листі коло серця згинаються у розтяжці. Ні, це не чергова вигадка Богдана Струтинського, як може здатися на перший погляд. Так традиційно починається репетиція останнього концерту, який дають у Києві Ансамбль народного танцю «Павличенко» та Український хор і оркестр «Ластівка».

Фантастика, заснована на реальності

Фантастика, заснована на реальності

Про свої неабиякі кіноамбіції режисер Ніл Бломкамп заявив у 2009­му. Саме тоді вийшов його дебютний фільм «Дев’ятий округ», за який проголосували не лише глядачі, а й кінокритики. Перші забезпечили картині дуже пристойні касові збори, а завдяки експертам «Дев’ятий округ» опинився відразу у двох «оскарівських» номінаціях — «Найкращий фільм» і «Найкращий адаптований сценарій».

Кому на Русi жити

Кому на Русi жити

Якщо запитати у сьогоднішніх українських письменників середнього, припустимо, віку про те, що ж вирізняє їхніх молодших і більш успішних колег, то у відповідь ми почуємо заздрісні стогони про юнацький прагматизм і повну відсутність любові до Батьківщини. І це при тому, що нині в літературі конкуренція відсутня, і майже всі письменники давно вже обслуговують те чи інше видавництво, що створює їм ім’я для чергового Форуму видавців. І навіть при обговоренні премій не радіють, а кидаються вираховувати, кому не дали, лише винятково члени Спілки письменників, для яких, власне, ці самі премії створені.

Конкурс дизайнерів оголошено

Конкурс дизайнерів оголошено

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Конкурс UkrainianDesign: The VeryBestOf, засновником якого є Український клуб Арт–директорів (ADC*UA), покликаний підвищити роль дизайну в усіх сферах життя. Його проводять удруге і головна мета конкурсу — встановлення високих стандартів галузі і демонстрація найкращих зразків дизайну, зроблених в Україні. На це змагання приймають роботи у 5 номінаціях: графічний дизайн, digital дизайн, телевізійний дизайн, дизайн середовища, промисловий дизайн. У кожній із номінацій окремо будуть розглядати студентські роботи.

Всі статті рубрики