«Третій дзвінок!» — мерщій до телевізорів

07.08.2013

Днями канал ТВі презентував новий театральний проект, який його автори назвали «Третій дзвінок». З третім дзвінком в усіх театрах світу починається вистава, «третій дзвінок, ваш вихід!» — сотні разів за життя чують актори ці слова. Нова програма демонструватиме телеверсії легендарних театральних постановок, більшість з яких уже ніколи не побачимо у театрах.

«У нас заплановані програми з Адою Роговцевою, Наталкою Сумською і Анатолієм Хостікоєвим, Едуардом Митницьким... А стартували ми розмовою зі Станіславом Мойсеєвим та виставою за участю Богдана Ступки — «Лев і Левиця» Національного театру ім. І. Франка за п’єсою Ірени Коваль, де Ступка грає Льва Толстого. Надзвичайно потужна акторська робота», — розповідає автор і ведуча Наталка Грабченко. «Будемо показувати молодих та авангардних, будемо показувати знаних та маститих акторів, режисерів. У нас є вистави різних жанрів, різних напрямів, різних театрів. Щоразу буде щось різне. Сьогодні — комедія, а в наступні вихідні ми покажемо трагедію чи драму. Або — сьогодні класичний театр, а наступного разу — якісь авангардні пошуки».

У програмі будуть представлені вистави Національного академічного драматичного театру ім. Івана Франка, Національного академічного драматичного театру російської драми ім. Лесі Українки, Національної опери України, Київського академічного театру драми і комедії на Лівому березі Дніпра, Київського академічного Молодого театру, Національної оперети України, Театральної компанії «Бенюк і Хостікоєв» та багатьох інших театрів нашої країни. Наталка Грабченко є не лише автором програми «Третій дзвінок», а й автором та режисером 140 телеверсій театральних спектаклів різних жанрів. «Третій дзвінок» анонсує вистави скандального Андрія Жолдака і легендарного Сергія Данченка, мудрих і досвідчених Едуарда Митницького та Михайла Резніковича, сучасних і авангардних Дмитра Богомазова, Олексія Лісовця, Станіслава Мойсеєва та Юрія Одинокого. Глядачі зможуть насолодитися неперевершеною грою Богдана Ступки, Ади Роговцевої, Наталки Сумської, Анатолія Хостікоєва, Богдана Бенюка, Валерії Заклунної, Юрія Мажуги, Віталія Лінецького, Володимира Горянського... А Наталка Грабченко спілкуватиметься у студії з відомими акторами, режисерами, художниками, композиторами.

Як зауважує пані Грабченко, «Третій дзвінок» — програма для «усіх, хто любить театр, і так само тих, хто, можливо, із цією програмою відкриє для себе цей вид мистецтва».

 

А ТИМ ЧАСОМ...

10 серпня у Києві відбудеться благодійний театральний квест, кошти від якого підуть на проведення Першого Міжнародного фестивалю народних театрів і аматорського мистецтва JoyFest (фестиваль радощів), який пройде в Києві 11—13 жовтня 2013 року. Цей форум об’єднає роботи українських та зарубіжних художників, фотографів і театральних колективів, для яких мистецтво — не спосіб заробітку, а хобі. Окрім дорослих аматорів, у фесті візьмуть участь талановиті діти–сироти з Києва. В рамках збору коштів для проведення JoyFest у вересні 2013 року буде урочисто відкрито виставку робіт вихованців інтернатів i дитячих будинків та проведено благодійний аукціон.