Кроти Кончі–Заспи

06.08.2013
Кроти Кончі–Заспи

Сергій Бубка під час відвідин бази в Кончі–Заспі. Фото Олександра БАДЕРИ.

Стрільбище лучників на головній олімпійській базі країни в Кончі–Заспі майже готове для тренувань, незважаючи на недофарбовані паркани та неналаштовані мішені. На облаштування газонів й придбання спортивного реманенту витратили майже мільйон гривень.

Днями базу відвідав президент НОК, член виконкому МОК Сергій Бубка, який ознайомився з модернізацією комплексу, умовами тренування і проживання спортсменів. Головного олімпійця супрово­джували генеральний директор бази, олімпійський чемпіон Вадим Гутцайт, президент Федерації стрільби з лука Нестор Шуфрич, головний тренер збірної України Віктор Сидорук, інші функціонери.

«Дуже заважають кроти, — побідкався головний тренер лучників. — Та ми вийшли зі скрутного становища: спорудили з порожніх пластикових пляшок пристрої для відлякування шкідників». А нардеп Шуфрич запевнив, що скоро спортсмени розпочнуть заняття на новозбудованому стрільбищі, і призовий фонд уже чекає на переможців.

«Я радий відвідати головну базу країни, яка підготувала цілу плеяду олімпійських чемпіонів та призерів. Тут свого часу проходили і мої тренувальні збори, — сказав Сергій Бубка. — Мені приємно констатувати, що база оновлюється, адже для виховання атлета високого класу вкрай важливо мати сучасну спортивну інфраструктуру».

Далі Бубка вже разом із президентом Федерації легкої атлетики Ігорем Гоцулом відвідав тренування легкоатлетів, поспілкувався зі спортсменами й тренерами та побажав вітчизняним представникам «королеви спорту» успішного виступу на чемпіонаті світу. Головний старт легкоатлетичного сезону відбудеться в Москві 10—18 серпня. Україна до столиці Росії делегує 61 атлета, серед яких — чемпіонка світу в потрійному стрибку Ольга Саладуха, «бронзовий» квартет чемпіонату світу й Олімпійських ігор — жіноча естафета 4х100 м, і лідер сезону стрибун у висоту Богдан Бондаренко.

Під час спілкування зі спортсменами уславлений стрибун із жердиною поділився своїм баченням взаємодії атлетів із командою, детально зупинившись на взаємовідносинах спортсмена із тренером, та дав поради щодо боротьби з допінгом.

Під час зустрічі вшанували кращу спортсменку травня — Вікторію Терещук (сучасне п’ятиборство) та червня — спринтерку Олесю Повх. Дівчата отримали дипломи, статуетки та грошові винагороди від НОК.

Світлана БАДЕРА