МОЗАЇКА

06.08.2013

Збірна

Головний тренер збірної України Михайло Фоменко оголосив список із 25 гравців, викликаних на контрольний матч з Ізраїлем, що відбудеться 14 серпня на НСК «Олімпійський» у Києві.

Найбільше представництво мають «Дніпро» та «Шахтар» — по шість футболістів. Київське «Динамо» цього разу представлене п’ятьма гравцями (як відомо, через травму не зможе допомогти збірній Денис Гармаш). Новачком є Дмитро Хомченовський із луганської «Зорі».

Національна команда почне свій збір 12 серпня в селищі Козин під Києвом.

Воротарі: Андрій П’ятов («Шахтар»), Максим Коваль («Динамо»), Рустам Худжамов («Іллічівець»).

Захисники: В’ячеслав Шевчук, Олександр Кучер, Ярослав Ракицький (усі — «Шахтар»), Євген Хачеріді, Євген Селін (обидва — «Динамо»), Віталій Мандзюк, Артем Федецький (обидва — «Дніпро»).

Півзахисники: Олег Гу­сєв, Андрій Ярмоленко (обидва — «Динамо»), Євген Коноплянка, Руслан Ротань (обидва — «Дніпро»), Микола Морозюк («Металург» (Д)), Тарас Степаненко, Дмитро Гречишкін (обидва — «Шахтар»), Едмар («Металіст»), Денис Дедечко («Ворскла»), Анатолій Тимощук («Зеніт», Росія), Дмитро Хомченовський («Зоря»), Олександр Ковпак («Севастополь»).

Нападники: Євген Селезньов, Роман Зозуля (обидва — «Дніпро»), Марко Девич («Металіст»).

Об’єднаний чемпіонат

Російська сторона не втомлюється просувати­ ідею об’єднаної з Україною футбольної першості. Днями директор оргкомітету «Об’єднаного чемпіонату» Валерій Газзаєв в інтерв’ю lentasporta.com розповів, що, за їхнім задумом, у прем’єр–лізі ОЧ змагатимуться 18 команд — порівну російських і українських. Щоб потрапити до цього турніру, вони мають посісти 1—9–те місця в національних першостях. Ще 18 клубів за такою ж схемою сформують перший дивізіон, представники якого боротимуться за право виступати в еліті. Другі дивізіони, як припускає російська сторона, будуть сформовані за національною і регіональною ознакою — йдеться про чотири групи в кожному дивізіоні Росії та України.

Об’єднаний чемпіонат Росії та України планують запустити в сезоні 2015/16.