РАХУНКОВА ПАЛАТА

02.08.2013

11,6 млрд. гривень

заборгували мешканці України за житлово–комунальні послуги. Загалом, як повідомляє Державна служба статистики, середній по Україні термін заборгованості — 3,3 місяця.

7 млрд. гривень —

таким є найбільший задекларований дохід в Україні, повідомило Міндоходів. Загалом за підсумками декларування чотири громадянина країни є мільярдерами, двоє з них — донеччани.

2,5 млрд. гривень

кредиту строком на 7 років планує залучити компанія «Донбасенерго», повідомляє сайт ­«Державні закупівлі». При цьому контрольний пакет компанії — понад 60% — Фонд держмайна виставив на продаж, який має відбутися наприкінці серпня.

19 млн. гривень

з державного бю­джету витратить Україна на підготовку та проведення місцевих виборів у 2014 році, порахували у Центрвиборчкомі.

11,6 млн. тонн

становитиме до кінця року виробництво молока в Україні, прогнозують в Міністерстві аграрної політики і продовольства. Це на 2,4% більше, ніж минулоріч. Відтак у відомстві вважають, що середньостатистичне споживання «молочки» у країні зросте — на 2,6 кг на душу населення.

150 тис. місць

у потягах, що курсуватимуть в напрямку Криму, запропонує в серпні «Укрзалізниця». Про це повідомляє прес­служба цього перевізника. На кінець липня пасажири вже викупили понад 81 тисячу квитків на поїзди цього напрямку.

3770 мільйонерів

нарахувало в країні Міністерство доходів та зборів за підсумками кампанії з декларування доходів. Попереднього року про свої мільйонні гривневі статки офіційно заявила 2291 особа.

274 аварії

були спричинені за ці півроку саме поганими дорогами. В цих ДТП загинуло 24 українці, ще 110 — отримали травми. Про це заявив начальник Центру безпеки дорожнього руху та автоматизованих систем МВС Сергій Будник.

50 людей

потонули у водоймах України з початку купального сезону, повідомляє ДСНС. Минулого року за весь сезон таких жертв було 60 осіб.

8% українців

регулярно відвідують лікарів, встановило соціологічне дослідження, ініційоване компанією Philips в Україні спільно з Фондом Ахметова. Третина українців дуже рідко або взагалі ніколи не проходять профілактичні медичні обстеження.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>