НОВИНИ ПЛЮС

26.07.2013

Зростайте з Корнійчуком

З 1 по 4 серпня в Одесі відбудеться XVII Міжнародна книжкова виставка–ярмарок «Зеленая волна».

Як інформує «Друг читача», знаковою подією виставки стане I Одеський Корнійчуковський фестиваль дитячої літератури. У фестивалі братимуть участь дитячі видавництва та періодичні видання, літератори. Заплановані творчі зустрічі з авторами дитячих книг, майстер–класи дитячих письменників, поетів і легендарного режисера–мультиплікатора Володимира Тарасова, тематичні «круглі столи», театралізовані виступи для дітей, презентації дитячих книжок і періодичних видань.

Будуть представлені також експозиції Генерального консульства Республіки Польща до 135–річчя педагога і письменника Януша Корчака, Будинку–музею К.І. Чуковського, «Російська навчальна книга XVII—XVIII ст. Як навчалися грамоті царські діти», яка приурочена до 1150–річчя слов’янської писемності та 400–річчя Дому Романових від Представництва Росспівробітництва в Україні.

Ключовою подією форуму стане вручення «Корнійчуковської премії» за кращий твір для дітей (Конкурс заснований Одеською обласною радою та Агентством регіонального розвитку) у 4 номінаціях: проза для дітей молодшого віку, проза для дітей старшого віку та юнацтва, поезія для дітей, драматургія для дітей та юнацтва.

Усього у виставці та фестивалі візьмуть участь більше 100 підприємств, пов’язаних iз видавничою та книготорговельною діяльністю.

Українці — Святій землі

У місті Кармель (Ізраїль) тривають Дні культури України в Ізраїлі. Основними учасниками заходу, який завершиться 28 липня, стали артисти Національного заслуженого академічного народного хору України ім. Г. Г. Верьовки. «Наш ансамбль знає майже весь світ, але лише тепер ми вперше отримали офіційне запрошення до Ізраїлю. Зараз на гастролі приїхав невеликий склад колективу: 16 танцюристів, 14 вокалістів і 11 музикантів», — цитує заслуженого діяча мистецтв України, директора–розпорядника ансамблю ім. Верьовки Зеновія Корінця nbnews.

Уперше Дні культури України в Ізраїлі відзначили восени 2007 року. З того часу культурні обміни між нашими двома країнами стали традиційними.