НОВИНИ ПЛЮС

25.07.2013

Янукович підписав закон про казначейські векселі

Тепер Кабмін зможе оформляти борги бюджету та відшкодування ПДВ казначейськими векселями, які будуть видаватися на п’ять років iз прибутковістю до 5%. За заявами платників податків про обрання способу відшкодування з бюджету суми ПДВ, їм, відповідно до суми, видаватимуться фінансові казначейські векселі. За словами міністра доходів і зборів України Олександра Клименка, обсяг поточної заборгованості з відшкодування ПДВ становить 4,5 млрд. гривень, і ще 11 млрд. гривень, які на сьогодні оспорюють у судах. У Федерації роботодавців підрахували, що обсяг втрат обігових коштів підприємств у разі повноцінного введення в обіг казначейських векселів може становити 20 млрд. гривень.

Народні депутати засвоюють землі під «Межигір’ям»

У селі Вишгородського району з п’ятьма тисячами населення з’явилося елітне агентство нерухомості із «зірковими» власниками — «Вортекс». Річ у тім, що село Димер знаходиться всього за п’ять кілометрiв від «Межигір’я» і дорога з нього йде просто до резиденції Віктора Януковича. Наприкінці минулого року початкова власниця агенції Ольга Пономаренко отримала нових партнерів, з якими вона ділить приблизно рівними частинами двомільйонний статутний капітал. До команди новоспечених власників «Вортекса» входять народні депутати і їхні друзі бізнесмени. Це Микола Мартиненко, який очолює паливно–енергетичний комітет Верховної Ради і фігурує головним постачальником тушок iз надр «Батьківщини», його бізнес–партнер Олександр Морозов, Сергій Перелома, колишній заступник глави «Нафтогазу України», бізнес–партнер Давида Жванії, Ігор Єремєєв — позафракційний нардеп, який заробляє мільярди на постачанні палива для «Укрзалізниці» та інших держструктур i його компаньйон Петро Димінський.

Законодавство не передбачає лікування Тимошенко за кордоном

Чотири громадські організації Харкова, які підтримують і захищають права інвалідів, направили запит до Юридичної академії імені Ярослава Мудрого з приводу законодавчого обґрунтування лікування Юлії Тимошенко в Німеччині. «Ми отримали однозначну конкретну відповідь на наше питання. Чинне законодавство не передбачає можливості лікування за кордоном для особи, яка відбуває покарання за вироком суду в кримінально–виправній установі», — заявила голова громадської організації «Креавіта» Олена Шингарьова, повідомляє Інтерфакс–Україна.