Сильні парою

19.07.2013
Сильні парою

Знана українська майстриня сучасного п’ятиборства, бронзова призерка Олімпіади в Пекіні (2008) та дворазова чемпіонка світу–2011 Вікторія Терещук після невдалого виступу на минулорічній Олімпіаді всерйоз міркувала над можливістю завершення спортивної кар’єри. Однак, перетерпівши «душевний шторм», на нещодавньому чемпіонаті Європи, який проходив у польському місті Джонков, досвідчена 31–річна п’ятиборка показала, що й досі має порох у порохівницях, здобувши в парі з Павлом Тимощенком континентальне «золото».

Цікаво, що свій шлях до перемоги українська пара розпочала з доволі непереконливого виступу в фехтуванні та плаванні, після яких вона посідала п’яту позицію. Натомість практично ідеальний виступ у конкурі дозволив нашим співвітчизникам переміститися на другу сходинку проміжного протоколу. Після цього відіграти в останньому виді змагань — комбайні — 12–секундну фору в російського тандему Рімшайте/Лесун українському дуету було не складно.

Відзначимо, що українська «мікст–пара» уже не перший рік утримує провідні позиції — що на європейській, що на світовій арені. У 2011 році в Москві Вікторія Терещук та Дмитро Курпулянський виграли планетарну першість, а два дні тому дует Терещук/Тимощенко став найсильнішим у Європі. Відзначимо, що трохи раніше Терещук отримала командне «срібло» чемпіонату Європи. Натомість «змішана» нагорода Тимощенка стала єдиним здобутком чоловічої збірної України на цьогорічному єврофорумі. Хай там як, а в медальному заліку українські п’ятиборці посіли високе третє місце (1 «золото», 2 «срібла», 1 «бронза»), пропустивши поперед себе угорців (3–1–0) та британців (2–0–1).