Як студенти Казань брали

Як студенти Казань брали

Здається, великий спорт уже давно вийшов за рамки суто ігрового, змагального дійства. Хоча, можливо, він ніколи й не перебував у цій площині. Зрештою, на здобутки спортсменів усе частіше дивляться через політичну призму, а їх самих сприймають вже не інакше, як дипломатів у тренувальних костюмах. Зайвим тому підтвердженням стала XXVII Універсіада, яка позавчора завершилася в Казані. Відмашку на її старті давав президент Росії — Володимир Путін, а на закритті студентських Ігор головною дійовою особою був прем’єр–міністр країни–господарки Дмитро Медвєдєв.

Сильні парою

Сильні парою

Знана українська майстриня сучасного п’ятиборства, бронзова призерка Олімпіади в Пекіні (2008) та дворазова чемпіонка світу–2011 Вікторія Терещук після невдалого виступу на минулорічній Олімпіаді всерйоз міркувала над можливістю завершення спортивної кар’єри. Однак, перетерпівши «душевний шторм», на нещодавньому чемпіонаті Європи, який проходив у польському місті Джонков, досвідчена 31–річна п’ятиборка показала, що й досі має порох у порохівницях, здобувши в парі з Павлом Тимощенком континентальне «золото».

ХРОНІКА

ХРОНІКА

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Богдан Бондаренко: Ситий чемпіоном не буває

Богдан Бондаренко: Ситий чемпіоном не буває

Висота, на яку 5 липня в Лозанні злетів харків’янин Богдан Бондаренко, стояла непідкореною 19 років. Натомість національний рекорд України у стрибках у висоту взагалі протримався майже три десятиліття. Узявши планку на позначці 2,41 м, 23–річний Богдан Бондаренко дуже близько підійшов до, здавалося б, вічного рекорду планети Хав’єра Сотомайора (2,45 м), який тримається чверть століття. Одразу після швейцарського тріумфу офіційний сайт Міжнародної федерації легкої атлетики вийшов із матеріалом: «Бондаренко більше не «андердог». І справді, тепер Богдан Бондаренко — національний рекордсмен, світова зірка стрибків у висоту, котра від початку сезону виграла три етапи престижних змагань «Діамантова ліга» й, узагалі, четвертий атлет за всю історію легкої атлетики, кому вдалося підкорити планку на «гросмейстерській» висоті — 2,40. До речі, учора, вдруге поспіль, Європейська федерація легкої атлетики назвала Богдана кращим атлетом місяця.

Всі статті рубрики