Поляризований Єгипет

Поляризований Єгипет

Після відсторонення військовими президента Єгипту Мохаммеда Мурсі у суспільстві відбувається ще більший розкол, ніж за рік його перебування при владі. Ісламісти все частіше вдаються до актів насилля та терору. З 4 липня, коли армія скинула Мурсі, жертвами таких нападів стали 10 осіб. Ісламські екстремісти нападають також і на представників армії та поліції.

Остання телеграма

Остання телеграма

Телеграф уже брати не потрібно. Він і сам дожив віку. Остання у світі мережа проводового телеграфу закінчила свою роботу 14 липня в Індії, повідомляє центральна газета «Таймс оф Індія». Пристрій було вимкнено о 22.00 за місцевим часом, тобто о 19.30 за Києвом. Так закінчилася ера телеграфу, 160–річна історія цього колись головного засобу комунікації.

Бій відлунав...

Бій відлунав...

Трагедія сталася в неділю надвечір у місті Набірі, на невеликому стадіоні, де проходив боксерський поєдинок місцевих зірок цього виду спорту. Прихильники боксера, якому судді, на думку фанатів, несправедливо не присудили перемогу, закидали рефері стільцями. Симпатики іншого спортсмена кинулися захищати суддів у звичний спосіб — кидаючи з верхніх рядів стадіону пляшки і стільці у своїх супротивників. У справу мусили втрутитися охорона спортивного закладу та поліція. А тим часом глядачі, які тримали нейтралітет, поспішили до виходу. Утім паніка виникла настільки потужна, що люди у штовханині чавили одне одного.

Раби не ми?

Раби не ми?

Наприкінці минулого тижня американська поліція заарештувала у місті Ірвайн, штат Каліфорнія, саудівську принцесу Мешаель Алайбан, одну з шести дружин саудівського принца. 42–річнній представниці саудівської монаршої родини вже висунули звинувачення у торгівлі людьми, яке загрожує ув’язненням до 12 років, повідомляє «Ассошiейтед пресс». Суд графства Орандж також встановив розмір застави у п’ять мільйонів доларів, за якою принцеса може вийти на волю, однак їй буде заборонено залишати територію США. Адвокати вже внесли вказану суму, і тепер саудiвська принцеса очікує на наступне судове засідання.

Всі статті рубрики