Суддю — на мило. В буквальному сенсі

09.07.2013

Товариський футбольний матч двох аматорських команд у Мараньяні — штаті на північному сході Бразилії — закінчився кримінальною різаниною з двома вбивствами та наругою над трупом. Ідеться про країну, яка наступного року прийматиме чемпіонат світу з футболу.

Гра відбувалася в невеликому містечку Піо XII. Один із футболістів, Жозенір Абреу, відмовився підкоритися рішенню 20–річного арбітра Октавіо Да Сильви, який показав порушникові червону картку. Жозенір залишився на полі й продовжив ображати суддю. Той не стерпів, дістав ножа і кілька разів ударив ним хулігана. У відповідь розлючений натовп глядачів влаштував над суддею самосуд.

У перших рядах були друзі й родичі Жозеніра. Кинувшись із трибуни на поле, вони забили арбітра до смерті, відрізали йому руки, ноги й голову (!) й нахромили її на жердину посеред спортивного майданчика.

Цю новину — і відеосюжет про доправлення тіла четвертованого Дос Сантоса до моргу «по шматках» — можна було б сприймати як поганий жарт і монтаж. Але картинка справді жахає, а про саму надзвичайну подію з подробицями повідомили найбільші світові агенції.

Співробітники поліції обіцяють знайти інших винних і суворо їх покарати, інформує «Рейтер». Наразі затримано лише одного підозрюваного у вбивстві — 27–річного місцевого мешканця. «Один злочин не виправдовує інший. Подібні дії ніяк не відповідають закону», — заявив шеф місцевої поліції Коста Вальтер.