Врадіївка рушила на Київ

Врадіївка рушила на Київ

У неділю ініціативна група врадіївських «бійців за правду», приблизно 20 осiб, пішки вирушила на Київ, де з 18 липня обіцяє безстрокову акцію протесту. Одна з їхніх вимог — відставка міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка. Дорогою до них приєднуються iншi небайдужi. Схоже, що координувати рух врадіївців узялася громадська організація «Спільна справа». «Ми зберемо всіх, хто постраждав від незаконних дій або бездіяльності правоохоронців, з усіх куточків України», — розповів її голова Олександр Данилюк. Мета Маршу правди, як його назвали у соцмережах, набирає гостро політичного забарвлення — треба вимагати відставки Президента Януковича, каже Данилюк.

«Залізного коня» — на брухт

«Залізного коня» — на брухт

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Верховна Рада прийняла законопроекти №0936 i №0975, які стосуються утилізації транспортних засобів. Вони передбачають стягнення особливого утилізаційного збору з імпортерів під час подання митної декларації та з вітчизняних виробників при продажу всіх видів автомобільної техніки.

Базові ставки для легкових автомобілів становитимуть 5,5 тис. грн. Для вантажних, вантажно–пасажирських та спецтехніки — 11 тис. Для остаточного розрахунку до кожного конкретного транспортного засобу застосують окремі коефіцієнти. Розмір податку залежатиме від об’єму двигуна. Наприклад, для нових автомобілів з електричними двигунами сума податку складатиме 4,73 тис. грн., для вживаних — 29,15 тис. Для транспортних засобів з робочим об’ємом двигуна понад 3 500 куб. см цифри будуть у рази більшими: 30,25 тис. — для нових і 192,5 тис. — для вживаних.

Всі статті рубрики