Невмирущі «Гайдамаки»

Невмирущі «Гайдамаки»

Як не дивно, та за більш нiж 150 років існування «Гайдамаки» ніколи не мали факсимільного видання, попри те, що десяток творів Кобзаря такої честі удостоювались не раз. Найвідоміший і найбільший твір Шевченка своєї черги дочекався лише в 2013 році. 2 липня невеличка за розміром книга, що є точним відтворенням першого видання 1841 року, була презентована в столиці.

Марення сивого коня

Марення сивого коня

Усе нове — добре забуте старе. Ця проста формула відома всім, та послуговуються нею лише обрані, найкмітливіші, як, наприклад, такі відомі люди в Голлівуді, як продюсер Джері Брукхаймер і режисер Гор Вербінськи. «Десять років тому ми зрозуміли, що настав час воскресити піратів, і почали працювати над фільмом «Пірати Карибського моря». Тепер настав час оживити жанр вестерну взагалі і «Самотнього Рейнджера» окремо», — щиро зізнаються батьки оновленого образу одного з найвідоміших героїв американської поп–культури.

Десятилітня мрія

Десятилітня мрія

6–7 липня на Співочому полі відбудеться десятий міжнародний етнічний фестиваль «Країна мрій». Це свято живої етнічної музики, традицій кобзарства та колориту українських звичаїв. Цього літа на фестивальних сценах знову пануватиме яскраве різноманіття етнічної музики.

Всі статті рубрики