«Такий, як вiн, буває раз на все життя...»

04.07.2013
«Такий, як вiн, буває раз на все життя...»

27 міст України, сотнi тисяч глядачiв, десятки улюблених пісень, найнеочікуваніші флеш–моби і сюрпризи від шанувальників та неймовірна віддача музикантів у кожному місті, незважаючи на щільний графік, — це все тур «Океану Ельзи» на підтримку нового альбому «Земля». Святослав Вакарчук зі своєю командою протягом півтора місця провели найбільший тур за всю історію України. Жодним iншим музикантам ще не вдавалося збирати настільки заповнені стадіони в Україні на підтримку нового альбому.

 

«Арiґато, Черкаси!»

Під час останнього концерту в рамках першої частини туру, в Черкасах 29 червня, «океани» підкорили слухачів, відігравши двi з половиною години замість запланованих двох і чотири рази виходили на біс.

У день концерту Черкаси перетворилися на музичну столицю — до міста приїхали цілі делегації шанувальників «ОЕ» з Києва. Адже на столичний концерт у Палаці спорту 28 вересня квитка вже не дістати. Звуки репетиції було чутно навіть на центральному вокзалі Черкас. «Ти чуєш, це ж «Океан», — кричала одна з шанувальниць, яка тільки–но вибігла з потяга. «Нічого собі! Навіть не доведеться в людей запитувати, де центральний стадіон, йдемо за музикою», — засміялася інша.

За три години до концерту біля входу на міський стадіон можна було побачити вже кілька сотень шанувальників, а квитків у перекупників зась було шукати. Більшість прийшли сюди з червоними трояндами — саме такий сюрприз вирішили влаштувати музикантам фани. Згодом квіти полетять на сцену під час пісні «Джульєтта».

Розпочинали вечір «Океани» першою піснею альбому під назвою «З нею». Незмінний шарфик на мікрофоні, якісний звук, драйв і максимальна енергiя. Незважаючи на прогноз погоди, Вакарчуку своїми словами таки вдалося розігнати хмари. «Не вірю я, що сьогодні буде дощ», — заявив ще на початку концерту лідер гурту. І вечір був по–справжньому літній та теплий.

Найцікавiше сталося під час пісні «Друг»: фани підняли вгору плакати з японським ієрогліфом, що означав слово «Дружба». Цей же ієрогліф світився на великому екрані на сцені. У своєму «Твіттері» після концерту в Черкасах Святослав Вакарчук не залишився байдужим: «Аріґато, Черкаси! Неперевершена підтримка! По–українськи співоча та по–японськи віддана!»

Попри дві з половиною години музичного шоу, публіка ніяк не могла відпустити музикантів, і ті знову i знову виходили на біс. Спілкуючись iз фанатами, фронтмен «ОЕ» зазначив: «Завершення туру — це лише початок, і ті, хто говорив, що останнім містам не пощастило, оскільки музиканти вже будуть стомлені, я ствердно кажу: вони помилялися, оскільки ми тільки ввійшли у справжній смак цього туру».

Фiнал — у формi «Металiста»

Якщо зазвичай на всіх концертах шанувальники дивували групу своїми сюрпризами, то на додатковому концерті у Харкові сталося навпаки: фанів очікували маса сюрпризів від гурту. Після пісні «На небі» музиканти підняли над головою аркуші з написом «Дякуємо!» — у відповідь на флеш–моби, якими глядачі зустрічали групу в кожному iз 27 міст України. А на екранах з’явився напис «Океан Ельзи» дякує шанувальникам за супертур!».

Пісня «Стіна» з альбому «Земля» була виконана разом із музикантом, актором Сергієм Бабкіним. Також цього вечора прозвучала пісня з першого сольного проекту Святослава Вакарчука «Вночі» — «Така, як ти», яка практично не виконується на концертах «Океану Ельзи». На пісню «Без бою» гурт вийшов на сцену у футболках ФК «Металіст» і привітав харків’ян iз відмінними результатами їх­ньої команди.

Після останнього концерту першої частини туру у своєму мікроблозі Святослав Вакарчук написав: «Дякуємо за півмільйона сердець в унісон з «Океаном Ельзи» в українській частині туру» «Земля»!!! Далі буде!»

 

НА МАЙБУТНЄ

Перед літніми канікулами Вакарчук i К° візьмуть участь у двох великих фестивалях. 7 липня «Океан Ельзи» стане хедлайнером третього дня найбільшого російського рок–фестивалю «Нашествие» (Велике Завідово, Тверська обл.), а 13 липня відіграє сет у Барнаулі в рамках фестивалю Red Rocks.

Друга ж частина туру «Земля» розпочнеться 28 вересня концертом у київському Палаці спорту. Попереду в групи гастролі країнами СНД, Центральної Європи та Північної Америки.