ХРОНІКА

03.07.2013

Футбол

Учора в ПФЛ відбулося жеребкування перших двох етапів Кубка України. На першому етапі, матчі якого пройдуть 24 липня, зіграють переможець Кубка України серед аматорів — «Нове життя» (Андріївка) та «Оболонь–Бровар» (Київ), фіналіст КУА — ОДЕК (Оржів) та «Енергія» (Миколаїв), а також «Карлівка» — «Макіїввугілля».

На другому етапі (7 серпня) у боротьбу вступають інші команди першої й другої ліг: «Украгроком» (Головківка) — «Нафтовик–Укрнафта», «Суми» — «Буковина», «Зірка» — «Сталь» (А), «Арсенал–Київщина» (БЦ) — «Тернопіль», «Кремінь» (Кременчук) — «Нива» (Т), «Гірник–спорт» (Комсомольськ) — ОДЕК/«Енергія» (М), «Сталь»(Ддз) — «Геліос», «Енергія»(Н. Каховка) — «Десна», «Миколаїв» — «Титан», «Нове Життя»/«Оболонь–Бровар» — «Мир» (Горностаївка), «Шахтар» (Свердловськ) — «Кристал» (Херсон), «Реал фарм» (Овідіополь) — «Славутич» (Черкаси), «Карлівка»/«Макіїввугілля» — «Гірник»(Кривий Ріг), «Динамо» (Хмельницький) — «Авангард», «Олімпік» — «Олександрія», «Скала» (Стрий) — «Полтава».

* * *

Спаринги. «Арсенал» — «Арапонгас» (Бразилія) — 2:1 (Філіппов, Бушман), «Арсенал» — «Динамо» (Зг, Хорватія) — 0:1, «Волинь» — «Кошице» (Словаччина) — 2:2 (гравець на перегляді, Карасюк), «Зоря» — «Аустрія» (В, Австрія) — 1:2 (Даніло), «Карпати» — «Кубань» (Кр, Росія) — 2:3 (Ксьонз — 2).

* * *

Український півзахисник Анатолій Тимощук уже в Санкт–Петербурзі й проходить медогляд перед приєднанням до клубу, де він свого часу був капітаном — «Зеніту». 34–річного гравця, який повернувся до Пітера після чотирьох сезонів у «Баварії», фани зу­стріли маніфестацією факелоносців, вишикуваних уздовж автотраси, та великим банером «Ми чекали на тебе, капітане». Футболіст залюбки поспілкувався з торсидою віце–чемпіонів Росії.

* * *

Півзахисник Сергій Політило перейшов із «Чорноморця» в «Дніпро», а трансфер у зворотному напрямку здійснив нападник Олексій Антонов, який останнім часом грав в оренді за «Кривбас».

Бокс

Бій між чемпіоном світу IBF, WBA, WBО і IBO Володимиром Кличком та регулярним чемпіоном WBA Олександром Повєткіним відбудеться 5 жовтня в Москві. Про це повідомив російський промоутер Володимир Хрюнов.

Легка атлетика

На «Меморіалі Знаменських» у підмосковному Жуковському українським спринтерам вдалося здобути перші два місця в бігу на 100 метрів — відзначилися Сергій Смелик (10.20) та Ігор Бодров (10.28). У жінок на «сотці» тріумфувала також українка — Наталія Погребняк (11.39). Христина Стуй виграла 200–метрівку (23.31), а Єлизавета Бризгіна стала в цій дисципліні другою (23.35). Поза конкуренцією була Ганна Тітімець на дистанції 400 метрів з бар’єрами (54.84). «Золото» і «срібло» в нас у секторі для потрійного стрибка серед чоловіків: Віктор Ястребов — 16,53 м, Віктор Кузнецов — 16,47 м.

* * *

10–14 липня в Донецьку на РСК «Олімпійський» відбудеться юнацький чемпіонат світу з легкої атлетики. Квитки на трибуни будуть безкоштовними — для їх отримання слід обміняти в касі інформаційні листівки, які поширюють у місті.