Скарби, яких не відняти

Скарби, яких не відняти

Найвідоміший російський (політв’язень Михайло Ходорковський учора відзначив 50–річний ювілей. Колись один із найбагатших росіян, власник нафтової корпорації ЮКОС і потенційний перспективний політик, восени він відзначить іще одну знакову для себе дату — десять років перебування за ґратами. А ще через рік, 25 жовтня 2014–го, Ходорковський має вийти на волю. Якщо, звісно, в Кремлі не вигадають нової причини затримати його в ув’язненні надовше, як одного разу вже було.

Транзитний пасажир

Транзитний пасажир

Колишній агент ЦРУ Едвард Сноуден, який здав журналістам секретну інформацію і втік зі Сполучених Штатів, може залишитися жити на невизначений час у транзитній зоні московського аеропорту «Шереметьєво». Саме там Сноуден «застрягнув» учора, намагаючись вилетіти з Москви, куди, в свою чергу, потрапив із Гонконгу (де заховався від американського правосуддя найперше). За даними сайту «Вікілікс», який узяв шефство над утікачем, держдепартамент США анулював паспорт Сноудена. Тому колишній співробітник Агенції національної безпеки США не може ні сісти в літак, ні перетнути російський кордон і вийти з аеропорту в місто. Єдиний шанс вибратися з транзитної зони — домовитися з якоюсь із країн, щоб вона доставила йому паспорт до «Шереметьєво».

Ейфелева вежа на страйку

Ейфелева вежа на страйку

Головна туристична принада французької столиці — Ейфелева вежа — позавчора була зачинена для відвідувачів. Тисячі туристів, які кілька годин чекали, що таки з’явиться можливість піднятися на оглядові поверхи 324–метрової вежі, звідки відкривається неповторна панорама Парижа, були змушені повернутися до готелів ні з чим. Як повідомляє Міжнародне французьке радіо, «візитка» французької столиці не відкрилася з огляду на страйк 300 працівників обслуговуючого персоналу, організований їхньою проф­спілкою CGT. Страйкарі вимагають підвищення заробітної плати, поліпшення умов безпеки на робочих місцях та кращого догляду за самою спорудою, технічний стан якої вони вважають близьким до катастрофічного й таким, що загрожує безпеці туристів.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики