Під колесами вбивць і силовиків

26.06.2013
Під колесами вбивць і силовиків

«Інфiнiтi» пiсля зiткнення. (з сайта obozrevatel.ua.)

Минулі вихідні ознаменувалися масштабними дорожньо–транспортними пригодами по всій державі. Не обійшлося і без людських жертв. Люди гинули під колесами «мажорів» і п’яних, а правоохоронцям подекуди доводилося дуже важко стримувати свідків від самосуду.

П’яний водій після ДТП... сміявся

Усе почалося в п’ятницю ввечері. Близько 20–ї години в Сумах водій «Ауді–100» врізався в зупинку громадського транспорту, збивши на смерть двох людей (ще троє відбулися травмами. — Авт.). За свідченням очевидців, машина, яка їхала з центру міста в бік Хіммістечка, несподівано перетнула зустрічну смугу і влетіла в зупинку «Сумсільмаш» на вулиці Харківській, заодно знісши і розташований тут магазин.

Унаслідок ДТП тіло чоловіка відкинуло на сусідню дорогу, а жінку, яка стояла поруч, довелося витягати з–під коліс автівки. Ще одна 51–річна сумчанка нині перебуває у місцевій лікарні. Люди розповідають, що чоловік 1978 року народження після ДТП не лише не хвилювався, а й сміявся зі скоєного лиха. Відтак близько півтисячі сумчан, які зібралися на місці аварії, вимагали від співробітників Державтоінспекції показати документи винуватця аварії. Тож коли водія пересадили в патрульну машину, правоохоронцям довелося охороняти його від людського самосуду.

Як стало відомо згодом, 34–річний Олександр Бліннік у січні цього року лише вийшов на волю, відсидівши 12 років ув’язнення за розбій, унаслідок якого загинула людина. У березні даішники вже зупиняли його в нетверезому стані, а наприкінці березня він потрапив у ДТП. Наразі горе–водій перебуває за ґратами — суд виніс рішення про утримання під вартою впродовж двох місяців. Йому інкримінують підозру у скоєнні злочину за частиною 3 статті 286 Кримінального кодексу — порушення Правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспортного засобу особами, які керують транспортним засобом, якщо вони спричинили загибель кількох осіб.

Під час першого засідання Феміди Бліннік визнав свою провину, пояснивши, що триста грамів горілки випив на радощах, коли дізнався про вагітність дружини. А в центр їхав поїсти у кафе, як раптом потрапив у вибоїну і не впорався з керуванням. Нині йому загрожує покарання від 5 до 10 років позбавлення волі.

Уже наступного дня зловісну зупинку, де сталася ДТП, демонтували. «Лавочки поставимо, пару бетонних вазонів. Напевно, все ж попросимо сумських бізнесменів облаштувати велику, красиву і безпечну, наскільки це можливо, зупинку без будь–якої торгівлі», — написав у своєму «Фейсбуці» міський голова Сум Геннадій Мінаєв. Водночас голова Сумської облдержадміністрації Юрій Чмирь у соцмережах запевнив, що «винуватець аварії буде покараний, незважаючи на чутки про його виправдання».

Силовики на «Інфініті»

А ось чи зроблять висновки у Службі безпеки, співробітники якої в суботу здійснили ДТП на Інтернаціональній площі в Києві, покаже час. За повідомленням столичного департаменту ДАІ, в дорожньо–транспортній пригоді постраждали чотири автівки. «Після зіткнення «Інфініті» перекинувся. Одна з пасажирок від отриманих тілесних травм загинула на місці пригоди. Водія, двох пасажирів «Інфініті» та шiстьох пасажирів автобуса доставлено до лікарні», — лаконічно повідомляють подробиці за участю СБУшного автомобіля бізнес–класу київські правоохоронці.

Водночас, пише «ЛігаБізнесІнформ», посилаючись на джерела в МВС, співробітники спецслужби були в стані алкогольного сп’яніння, їхали на заборонний червоний сигнал світлофора, а відомство вже намагається «зам’яти» історію. «Машина співробітників СБУ врізалася в інший автомобіль, після чого загорілася і врізалася у «маршрутку» з людьми, яка, у свою чергу, — в кран, — дізналося видання. — Одна з пасажирок «Інфініті» загинула, інша перебуває у важкому стані в лікарні». Журналісти також додають, що в машині силовиків, окрім документів і посвідчення на прізвище Римар, виявили також два пістолети «Форт».

А вчора стало відомо, що співробітник СБУ, з вини якого сталася ДТП, помер у лікарні. Як повідомив прокурор Центрального регіону з нагляду за дотриманням законів у військовій сфері Юрій Війтєв, кримінальне провадження, відкрите за частиною 2 статті 286 КК — порушення правил дорожнього руху, що спричинило загибель людини, — переходить iз компетенції Київської прокуратури з нагляду за додержанням законів у військовій сфері до прокуратури Центрального регіону.

Ще одна аварія, в якій постраждали діти, сталася в неділю на Харківському шосе у столиці. Як розповідають свідки, водій автомобіля «Мерседес», здійснивши на дорозі декілька небезпечних маневрів, зрештою, врізався в автобус «Богдан», який зупинився на зупинці для висадки пасажирів. У салоні перебувало близько десятка дітей. На щастя, більшість обійшлися без допомоги медиків. «Швидка» забрала лише двох дітей для детального огляду.

Зупинка в кюветі

А ось у Чернігівській області біля села Мала Дівиця 56–річний водій ВАЗу врізався у натовп пішоходів–паломників, коли ті вийшли з автобуса «Богдан», очікуючи, поки транспортний засіб відремонтують. Унаслідок зіткнення до лікарні потрапили одинадцять людей, які прямували з Києва та Прилук до Калузької області Російської Федерації. Наразі, за повідомленням обласної прокуратури, відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 286 КК.

Із серйозної аварії розпочався тиждень і на дорогах Тернопільщини. Близько шостої вечора в понеділок на трасі Івано–Франківськ — Тернопіль потрапив у ДТП рейсовий автобус. Дорожньо–транспортна пригода сталася на загалом безпечному відрізку автошляху поблизу села Варваринці Теребовлянського району — автобус БАЗ А07919, що слідував з містечка Підгайці до обласного центру, перекинувся.

Як повідомили «УМ» у прес–службі обласного управління ДАІ, аварія сталася внаслідок невдалої спроби обгону автобусом вантажівки «Рено Магнум». За попередніми даними, водій останньої з міста Іллічівськ, що на Одещині, при виконанні повороту на автозаправну станцію легковажно поставився до наближення іншого транспортного засобу, що якраз починав обгін. Щоб уникнути зіткнення з вантажним автомобілем, водій автобуса змушений був різко звернути на узбіччя, внаслідок чого машина перекинулася в кювет.

На щастя, там не було крутого схилу, тож ніхто з пасажирів автобуса дуже не постраждав. Трьох iз 26 осіб, які перебували в салоні, забрала «швидка».

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>