НОВИНИ ПЛЮС

21.06.2013

«Фронт» залишається без змін

Більшість місцевих посадовців із партії «Фронт змін», яка оголосила про початок свого розпуску і вступ партійців до лав ВО «Батьківщина», не поспішають змінювати політичну прописку. Принаймні такою ситуація є на Вінниччині. Депутат обласної ради, керівник обласного осередку «Фронту змін» Сергій Кудлаєнко в коментарі УНІАН заявив, що майже всі депутати місцевих рад від «ФЗ» (131 зі 132) не планують входити до «Батьківщини» й надалі представлятимуть «Фронт змін». «По ситуації на сьогоднішній день із Вінницької області дав підтвердження про вступ до «Батьківщини» лише один осередок «Фронту змін» із міста Козятин. Там рішення прийнято лише керівником і, за моєю інформацією, сама фракція входити до «Батьківщини» не планує», — розповів Кудлаєнко.

Лідер об’єднаної опозиції Житомирської області, народний депутат Геннадій Зубко з «ФЗ» також відмовився вступити до партії «Батьківщина». Він повідомив, що несе відповідальність за довіру виборців, а також за тих людей, яких привів у лави «Фронту змін».

Починається суд над «титушками»

Сьогодні Шевченківський районний суд Києва почне попереднє слухання кримінального провадження за обвинуваченням мешканця Білої Церкви Вадима Титушка в побитті журналістів Сніцарчук і Соделя під час мітингу на Великій Житомирській. Справа стосовно трьох інших осіб, яких також підозрюють у хуліганських діях та умисному перешкоджанні діяльності журналістів під час масових заходів 18 травня, буде слухатися пізніше.

Чоловік Оробець утік за кордон

Нардеп від ВО «Батьківщина» Леся Оробець заявляє, що її чоловік був змушений виїхати за кордон через переслідування. Родина ухвалила таке рішення — про виїзд чоловіка, керівника компанії «Фенікс Капітал» — після того як було програно апеляцію у кримінальних справах, порушених стосовно фірми. «Наступним їхнім кроком було винести запобіжний захід у вигляді штрафу. Вони нам нарахували штраф у розмірі 3,5 млн. доларів. Якби ми не заплатили цю заставу, мого б чоловіка було ув’язнено до Лук’янівського СІЗО. У мене немає таких грошей. Окрім того, домовлятися з тими, хто тисне на твою родину, означало б домовлятися з бандитами», — заявила вчора депутатка Оробець. За її словами, її чоловікові інкримінується стаття, яка не передбачає терміну ув’язнення, але за її інформацією, його планували тримати в СІЗО до вирішення справи по суті. Тож чоловік Лесі виїхав з України одразу після того, як вони програли апеляцію, після 12 червня. Позов податкової до компанії «Фенікс Капітал» Оробець називає політичною розправою у зв’язку з її опозиційною діяльністю.