Юля в екзилі?

21.06.2013

Питання про дозвіл на виїзд ув’язненої Юлії Тимошенко за кордон для тривалого надання там медичної допомоги стоїть на порядку денному адміністрації Президента. Про це позавчора ввечері журналістам повідомив лідер фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк за підсумками зустрічі Віктора Януковича з парламентаріями на Банковій.

«Я його (Президента) ще раз перепитав, що буде зроблено, щоб Тимошенко була на свободі і щоб їй негайно дали змогу виїхати за кордон на операцію, — розповів Яценюк. — Пряма мова: «Ми в процесі перемовин. Ми передали пакет документів нашим колегам із Заходу. Питання щодо надання Тимошенко допомоги за кордоном розглядається». Яценюк у своїй промові в АП пов’язав підписання угоди про асоціацію України і Євросоюзу зі звільненням Тимошенко, і «Янукович задекларував, що курс на ЄС є незмінним».

Таким чином, перевезення засудженої Тимошенко подалі від українських політичних реалій — на лікування до Німеччини — стає ще імовірнішим. Днями донька ЮВТ Євгенія заявила, що з 14 червня стан здоров’я її матері різко погіршився, «вона практично не встає». Щоправда, в харківській лікарні «Укрзалізниці» не підтверджують цю інформацію.

Учора очікувався приїзд до Харкова німецьких лікарів із клініки «Шаріте». Однак через «технічну заминку» візит відкладено на кілька днів.

 

ГРОШОВЕ ПИТАННЯ

 

Лідер фракції Партії регіонів у ВР Олександр Єфремов учора поінформував: Президент Янукович не може помилувати Юлію Тимошенко, як Юрія Луценка, через «грошові питання, пов’язані з державним бюджетом». Адже, «за одним із судових рішень, структура, якою керувала Тимошенко, має борг у розмірі 405 млн. доларів. Плюс, здається, близько 60 млн. у державний бюджет податків мають заплатити. Вибачити таку заборгованість не можна».