Тримай курс на систему медуз!

18.06.2013

Днями надходила новина про те, що полчища акул обліпили середземноморське узбережжя Італії, а, виявляється, така сама напасть випала й Карибам. Принаймні австралійська плавчиня Хлоя Маккардел припинила свій рекордний заплив між Кубою і США саме з цієї причини. Як повідомив канал ESPN, спортсменка була змушена зупинитися через укуси медуз і сильну течію.

Минулого тижня Маккардел мала намір подолати 160–кілометрову Флоридську протоку за 60 годин, встановивши таким чином світовий рекорд за тривалістю запливу без допомоги у відкритій воді. 28–річна плавчиня відмовилася від спеціального костюма, який захищає організм від переохолодження. Також на Хлої не було клітки для захисту від акул, яку часто використовують у таких ризикованих запливах. Підтримувати сили Маккардел збиралася за допомогою енергетичного напою, який необхідно було випивати щогодини.

Увечері спортсменка стартувала на пляжі в Гавані, сподіваючись дістатися міста Маямі за дві з половиною доби. Однак через 11 годин атлетка була змушена вибратися з води на човен, який її супроводжував, через біль, спричинений укусами медуз. Упродовж наступних 24 годин Хлоя відходила від шоку та втоми.

Досі подолати протоку Флориди вдалося тільки одній жінці. У 1997 році цю дистанцію пропливла Сьюзен Мароні з Австралії, але вона вдавалася до послуг захисної клітки.