ВІДДІЛ КАДРІВ

18.06.2013

«Шахтар» продає Мхітаряна в «Ліверпуль»

Як повідомляє британська преса, директор «Ліверпуля» Ієн Ейр прибув до Донецька, аби узгодити нюанси щодо переходу до табору «мерсісайдців» вірменського півзахисника «Шахтаря» Генріха Мхітаряна. Трансфер найкращого бомбардира минулої першості України оцінюють у 20–21 млн. фунтів стерлінгів. «Гірники» вже обіцяють придбати на місце Генріха нового гравця.

Власне команда «Шахтаря» зараз перебуває на тренувальних зборах в австрійському Гоїнгу. З командою не полетів півзахисник Олексій Гай, який продовжить кар’єру в «Чорноморці».

Михалик пішов із «Динамо»

Київське «Динамо» надало статус вільного агента захисникові збірної України Тарасу Михалику. 29–річ­ний футболіст уже попрощався з уболівальниками, відвідавши фан–сектор на матчі «Динамо–2» — «Шахтар» (Свердловськ). Михалик сказав «Не «прощавайте», а «до нових зустрічей» і пообіцяв ніколи не переходити в донецький «Шахтар» та київський «Арсенал».

Без Тараса — зате з «арсенальцем» Андрієм Богдановим — «Динамо» відбуло на збори в Австрію. Вже на 20 червня заплановано перший спаринг — із тбіліськими одноклубниками.

Натомість Михалик може опинитися в московському «Локомотиві», звідки слідом за головним тренером Славеном Біличем може піти колега Тараса по амплуа Ведран Чорлука.

До речі, кандидат номер один на посаду «коуча» «залізничників» — білорус Леонід Кучук, який ще восени тренував «Арсенал». Тепер у нього закінчився контракт із «Кубанню».

Ще один бразилець може поповнити збірну України

Після серба Девича й бразильця Едмара збірну України може поповнити ще один натуралізований гравець — бразилець Матеус. З весни 2011 року він провів 68 матчів за дніпропетровський «Дніпро» і забив 21 гол.

«Ще не було нічого офіційного, але інтерес щодо цього питання вже проявлений. Я сказав, чого хочу. Я увійшов у процес моєї натуралізації, тепер будемо чекати, що вийде», — цитує нападника сайт Tribuna.com. Матеус зізнався: «Я мріяв грати за національну збірну Бразилії. Але визнаю, що сьогодні ця можливість навіть не вкладається в моїй голові. Це може вплинути на те, що я буду носити футболку української збірної».

Новий тренер «Таврії» — грек

Головним тренером сімферопольської «Таврії» замість Олега Лужного став 40–річний грецький фахівець Янніс Христопулос. За повідомленням сайту клубу, він підписав із кримчанами контракт на два роки. Досі Христопулос очолював грецький клуб «ПАС Яніна».