Віртуозність на межі фантастики

11.06.2013
Віртуозність на межі фантастики

Спеціально до цьогорічних гастролей Цирку дю Солей у Київському ботанічному саду відкрили квіткову скульптуру артистки шоу Alegria «Співачка в білому».

Уперше всесвітньо відомий Цирк дю Солей приїздив до Києва два роки тому. Гастролі мали величезний резонанс, а тому з іще одним творчим візитом до України організатори вирішили не зволікати. Цього разу кияни побачать шоу Alegria, прем’єра якого відбулася майже два десятиліття тому в Монреалі. П’ятнадцять років це дійство можна було побачити лише у стаціонарному приміщенні, а з 2009–го воно мандрує світом, збираючи аншлаги на всіх континентах. У цій виставі, яку переглянуло вже близько п’ятнадцяти мільйонів людей в усьому світі, працюють 55 артистів з 15 країн, у тому числі й наші земляки. (Двоє з них — гімнаст Денис Толстов та співачка Мар’яна Соболь — позавчора показували шматочок програми у фіналі телевізійного конкурсу «Голос країни»).

«Alegria» у перекладі з іспанської означає «радість». «Радість» від Цирку дю Солей триватиме дві з половиною години і складатиметься з кількох різножанрових номерів. Учасники «Акробатичної доріжки» продемонструють, що акробатика чудово поєднується з хореографією... на батутах, «Танець з вогняними ножами» під акомпанемент барабанів Конго примусить похвилюватися навіть глядачів зі сталевими нервами, «Літаюча людина» знову кине виклик законам гравітації... Головною ознакою тринадцяти програм Цирку дю Солей, які протягом року гастролюють у різних куточках світу, є віртуозність.

Для шоу Alegria було створено понад 400 елементів костюмів, у тому числі взуття, перуки, аксесуари... Музичний супровід шоу «укомплектований» різножанровими композиціями, у багатошаровій партитурі знайшлося місце навіть для партії акордеона — інструмент, що асоціюється з образом бродячого артиста — «голосу» старовинних вулиць...

Гастролі Цирку дю Солей пройдуть у Київському палаці спорту з 20 по 30 червня. Квитки — від 400 до 2000 гривень.