Лат «здався» євро

Лат «здався» євро

З 2014 року Латвія відмовляється від національної валюти — лата — і переходить на євро. «Зелене світло» на приєднання до єврозони Ризі днями дала Європейська комісія. Брюссельські комісари дійшли висновку, що Рига виконала всі критерії для вступу в єврозону. «Досвід Латвії демонструє, що можна подолати макроекономічні дисбаланси і вийти зі складної ситуації. Після глибокої рецесії Латвія застосувала рішучі дії, і це принесло результат. Очікується, що економіка Латвії демонструватиме найшвидше зростання в Євросоюзі цього року» — наголосив єврокомісар з економічних питань Оллі Рен. «Добро» на перехід Латвії на євро також уже дав Європейський центральний банк.

Проти Франко — за Сталіна?

Проти Франко — за Сталіна?

Менш ніж через два роки від відкриття монумента на честь Інтернаціональних бригад, які у роки громадянської війни в Іспанії разом з іспанцями боролися проти фашистського режиму генерала Франко, мадридський суд наказав знести його, повідомляє британська газета «Гардіан». На думку суду, пам’ятник на території університету Комплутенсе в Мадриді було встановлено без дозволу на його будівництво.

Гюльчатай, прикрий бікіні!

Гюльчатай, прикрий бікіні!

Цьогорічний конкурс «Міс світу» відбудеться без улюбленого для більшості глядачів (принаймні чоловічої статі) конкурсу в купальниках. Як повідомили організатори 63–го конкурсу світової краси, про зміни в регламенті конкурсу не йдеться. Це лише тимчасовий захід, до якого оргкомітет «Міс світу» вдався з поваги до країни, яка цього року прийматиме фінальне шоу конкурсу. У переважно мусульманській Індонезії поява дівчини в бікіні може бути сприйнята як образа почуттів послідовників Магомета. Тож замість відвертих купальних костюмів 137 учасниць конкурсу будуть змушені одягнути більш консервативні, народні, вбрання своїх країн в тій частині шоу, яка зазвичай присвячена «пляжній моді».

Сонечко як зброя

Сонечко як зброя

Сонечка стануть на захист міської зелені — такий експеримент розпочався у місті Латіна поблизу Риму, де в парках випустили 10 тисяч цих комах, щоб вони впоралися з тлею та іншими шкідниками. Цією нетиповою ідеєю вже зацікавилися інші міста. Міська влада Латіни вирішила відмовитися від хімічних засобів захисту рослин на користь біологічних методів боротьби з паразитами, які нищать рослини і дерева, переважно липи в садах і парках.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики