Хюррем стомилася

04.06.2013
Хюррем стомилася

Турецький серіал «Величне століття» полюбився телеглядачам багатьох країн. Україна має особливі підстави чекати нових серій цього «мила», адже однією з головних героїнь цього фільму є наша співвітчизниця Роксолана–Хюррем. Саме завдяки серіалу про вагу української дружини султана Сулеймана Пишного в тодішній могутній Османській імперії дізналися в більш як 70 країнах світу. І так само півпланети вражено новиною: Мер’єм Узерлі, виконавиця ролі Хюррем–султан, може залишити серіал через нервовий розлад. Перед продюсерами «Величного століття» постав вибір — переписувати сценарій або шукати нову актрису на головну роль.

29–річна німкеня турецького походження Мер’єм Сахра Узерлі нещодавно поїхала на батьківщину, до ФРН, і на зйомки до Туреччини не повернулася. Її психіатр Альпер Хасаноглу повідомив журналістам: у Мер’єм — синдром сильного емоційного вигорання, який виявляється в депресії, байдужості до всього оточуючого, незацікавленості в роботі.

Через проблеми зі здоров’ям талановитої рудої акторки творці «Величного століття» були змушені випустити соту серію у вигляді нарізки з раніше знятого матеріалу. За одним із припущень, сценаристи відправлять героїню Узерлі кудись у віддалений регіон імперії, аби можна було виправдати її відсутність у Стамбулі.

За деякими даними, за одну серію Мер’єм отримує 12,5 тисячі євро гонорару, не рахуючи витрат на проживання, які покривають продюсери. Навіть погано знаючи турецьку мову, Узерлі класно впоралася з роллю Роксолани й отримала міжнародне визнання.

У середині травня на церемонії вручення телевізійних премій в Анталії Мер’єм Сахра отримала відзнаку як найкраща актриса (при цьому «Величне століття» визнано найкращим серіалом). Вийшовши на сцену за трофеєм, Узерлі заявила: серіал настільки затягнули, що це в буквальному сенсі зробило її нещасною. За словами «Роксолани», 100 й навіть 120 хвилин тривалості однієї серії — це занадто багато, та й сам по собі серіал розтягується.

Зараз триває третій сезон «Величного століття», а буде ще й четвертий. За попередніми даними, заключний сезон почнеться у вересні 2013–го й закінчиться влітку 2014 року.