За безпеку для двох коліс!

23.05.2013

У суботу, 25 травня, «Всеукраїнський велодень» уже всьоме об’єднає тисячі велосипедистів нашої країни, які вийдуть на спільний велопарад на центральних вулицях своїх міст. Учасники цієї акції, незалежно від віку та стилю катання, виступають за здоровий і активний спосіб життя, безпеку та взаємоповагу на дорогах, наголошують на необхідності створення цивілізованих умов для руху велосипедистів у відповідності до європейських стандартів.

За сім років iз моменту започаткування «Велоднів» до акції приєдналося понад півсотні міст, зокрема всі обласні центри, та десятки тисяч людей. Велосипедисти хочуть привернути увагу влади та громадськості до потреби створення зручної, екологічної та безпечної транспортної інфраструктури в населених пунктах. Ініціюють «велодень» різні спортивні та громадські організації, а також пересічні велоактивісти.

У Києві свято почнеться о 9:00 загальним збором велосипедистів на Європейській площі. Організовані колони прямуватимуть до центру міста з усіх районів столиці в супроводі машин ДАІ. Безпосередній старт велопараду заплановано на 10:00, він проляже за маршрутом: Європейська площа — вул. Хрещатик — вул. Велика Васильківська — Троїцька площа. За маршрутом руху колони автомобільний рух буде перекрито.

У рамках святкування «велодня» на Троїцькій площі (біля станції метро «Олімпійська») передбачено розважальні конкурси, ознайомлення з правилами першої медичної допомоги та дорожнього руху для велосипедистів, змагання у форматі драг–рейсингу та показовий турнір із велополо. На згадку про подію планується масштабне групове фото.