Голгофа міста Прометея

Голгофа міста Прометея

У Дніпродзержинську вже наступної осені хочуть приголомшити мешканців і гостей міста... Голгофою. Саме таку назву матиме архітектурна композиція, вінцем якої стане 12–метрова скульптура Христа Спасителя.

«Стеля будинку їх може привалити будь–коли»

«Стеля будинку їх може привалити будь–коли»

Спершу я не міг повірити, що тут можуть жити люди. Стара–престара хата вся перекосилася, на подвір’ї теж — суцільна руїна. Проте ледь підійшов до вхідних дверей такої ж геть скособоченої прибудови, яку язик не повертається назвати верандою, як на подвір’я вийшла жінка, що назвалася Валентиною Дубовицькою. Одна з трьох представниць слабкої статі, які примудряються виживати в цій халупі протягом бозна–скількох років. І, до речі, найпрацездатніша. Бо у Валентини Григорівни — інвалідність всього–на–всього третьої групи, у її 33–річної доньки — другої, а у 87–річної матері Мотрони Парфентіївни — першої. Так на три пенсії й виживають.

У Царичанку журналіст «УМ» вирушив після розпачливого листа, що надійшов на електронну пошту газети від небайдужої жінки Ніни Трень. Упродовж багатьох років вона намагається допомогти цій родині отримати людське житло...

Всі статті рубрики