Голгофа міста Прометея

16.05.2013

У Дніпродзержинську вже наступної осені хочуть приголомшити мешканців і гостей міста... Голгофою. Саме таку назву матиме архітектурна композиція, вінцем якої стане 12–метрова скульптура Христа Спасителя.

До єдиного комплексу також увійдуть будівля вже діючого управління Дніпродзержинської єпархії УПЦ Московського патріархату, адміністративні споруди та пам’ятник архітектури національного значення — реконструйований Свято–Миколаївський собор та Духовний центр iз недільною школою. Також складовою частиною архітектурної композиції стануть 4,5 гектара впорядкованих алей, газонів і квітників.

Сама скульптура Христа Спасителя, відлита у бронзі на відомому своєю ракетно–космічною могутністю Південному машинобудівному заводі, вже готова. Більше року над нею працював відомий дніпродзержинський скульптор Гарнік Хачатрян.

Проте грандіозний задум райдужно сприймати чомусь не виходить. Бо відразу за помпезною Голгофою поставатиме суцільна розруха, характерна для сьогоднішнього міста Прометея. Отож доводиться, швидше, говорити про банкет під час чуми. Кошти на таку масштабну затію начебто зібрали з кишень меценатів та за рахунок пожертв. Проте опікується будівництвом облдержадміністрація.