НОВИНИ ПЛЮС

16.05.2013

Справа Щербаня—Тимошенко

Колишній партнер Павла Лазаренка, свідок Генпрокуратури у справі вбивства нардепа Євгена Щербаня Петро Кириченко дав вільні свідчення Печерському райсуду столиці. Раніше допит громадянина США Кириченка двічі відкладався, але вчора він таки прибув до українського консульства у Сан–Франциско, звідки свідчив у режимі відеоконференції. Американський свідок заявив, що вирішив дати свідчення проти Юлії Тимошенко (екс–Прем’єра обвинувачують у замовленні вбивства Щербаня) після того, як зрозумів, що вона й Лазаренко намагаються зробити його винним у смерті нардепа. Пані Юлію Кириченко вважає «амбіційною особою, через яку постраждало багато людей». «Жінка полегшеної поведінки і колгоспник хотіли керувати всією країною», — сказав Кириченко про Тимошенко і Лазаренка. Його самого захисники лідерки ВО «Батьківщина» вважають наркоманом.

Адвокат Леді Ю Сергій Власенко марно наполягав на тому, щоб цього свідка допитували у приміщенні столичного суду, а не дистанційно. Мовляв, у консульстві на нього могли чинити тиск. Згідно із законодавством про міжнародну правову допомогу, допит свідка мав би проводитись у приміщенні американського суду, адже консул не має повноважень для проведення слідчих дій.

Захисту не вдалося добитися перенесення допиту Кириченка через хворобу Тимошенко. Юлія Володимирівна нібито бажала бути особисто присутньою в суді, але до конвойного авто вчора знову не пішла, обравши лікувальну процедуру масажу.

Вибори–2013

В Алчевську Луганської області за посаду мера міста боротимуться шість кандидатів. При цьому, аби протистояти Володимиру Косюзі з Партії регіонів, опозиція не змогла визначити єдиного претендента. Партія «Громадянська позиція» (голова — Анатолій Гриценко) висунула кандидатом Валерія Філатова, про його підтримку заявила й «Батьківщина», тоді як в «УДАРі» єдиним кандидатом назвали їхнього представника Віталія Серпокрилова, голову обласної організації партії.