Життя або груди

15.05.2013
Життя або груди

Голлівудська кінозірка Анджеліна Джолі вразила прихильників новиною: виявляється, нещодавно їй видалили обидві молочні залози. У матеріалі для газети «Нью­Йорк таймс» 37­річна актриса пояснює, що це була профілактична операція, яку вона зробила за власним бажанням.

Провівши ретельне обстеження пацієнтки, медики виявили, що ризик виникнення раку молочної залози у випадку Енджі становить 87%, а ймовірність, що вона захворіє на рак яєчників — 50%. Схильність до цих злоякісних захворювань у Джолі спадкова — її мама померла в 56­річному віці після тривалої боротьби з раком.

«Я вирішила мінімізувати цей ризик. І дуже щаслива, що зробила цю операцію, адже після неї мої шанси захворіти на рак молочної залози знизилися до 5%. Тепер я можу заспокоїти своїх дітей, що їм не варто боятися втратити маму через рак грудей», — повідомила Анджеліна. Зі статті випливає, що заради того, аби якомога довше залишатися зі своїми дітьми, вона готова видалити і яєчники.

Нагадаємо, у Енджі та її цивільного чоловіка Бреда Пітта шестеро дітей — троє рідних і троє прийомних. За словами Анджеліни, Бред її дуже підтримував, і вся ця історія ще більше їх зблизила. А розповісти про все Джолі вирішила для того, аби інші жінки не боялися йти на мастектомію. Адже «ця операція анітрохи не зменшує жіночності». До того ж нинішні методики пластичної хірургії дозволяють повністю реконструювати груди за допомогою імплантатів, як і було зроблено у випадку Джолі.