НОВИНИ ПЛЮС

14.05.2013

Парламентські «розборки»

Голосіївський районний суд Києва закрив провадження за позовом громадянки Віри Іванової до лідерів опозиційних фракцій «Батьківщина» Арсенія Яценюка, «УДАР» — Віталія Кличка і «Свобода» — Олега Тягнибока. Пенсіонерка Іванова звернулася в райсуд з адміністративним позовом, вимагаючи визнати дії опозиціонерів щодо блокування роботи Верховної Ради неправомірними. Суд відхилив провадження у зв’язку з тим, що дана справа не може розглядатися в рамках адміністративного судочинства, не є компетенцією районної Феміди.

Вибори–2013

Минулої п’ятниці — в останній день реєстрації кандидатів на посаду мера Василькова — виборча комісія таки зареєструвала «УДАРівця» Сергія Сабова єдиним кандидатом від опозиції. На його підтримку було надано лист iз відділу юстиції, який підтвердив повноваження голови місцевого осередку партії «УДАР» та легітимність висування Сабова кандидатом у мери.

Раніше комісія відмовилась його реєструвати, оскільки на реєстрацію було подано документи фальшивого кандидата від «УДАРу», Ольги Змаєвої.

Візовий режим

Рада міністрів Європейського Союзу схвалила ратифікацію угоди між Україною та ЄС про спрощення оформлення віз. «Я сподіваюся, що з 1 липня цього року ця посилена угода про спрощений порядок видачі віз набере чинності», — сказав учора на брифінгу посол при ЄС Костянтин Єлісєєв.