Хоча відзначення 351–ї річниці від часу першої письмової згадки про Івано–Франківськ (до 1962 року — Станіслав) відбувалося минулих вихідних менш помпезно, ніж святкування торішнього ювілею, воно стало найурожайнішим на рекорди.
Уперше в Україні обласний центр Прикарпаття організував фестиваль «Карпатської мережі кулінарної спадщини», під час якого провідні кухарі зі Східної Європи, зокрема Румунії, Угорщини та Словаччини, пригощали іванофранківців автентичними стравами та проводили майстер–класи. Ерудити мали змогу позмагатися в конкурсах на знання географії, історії, фольклору та кулінарних традицій країн–учасниць фестивалю. Навіть мер Івано–Франківська Віктор Анушкевичус не втримався від спокуси продемонструвати землякам свої здібності у приготуванні «швидких» канапок. Тут же, на площі Ринок, місцеві кухарі зварили рекордний 250–літровий казан грибної юшки, який «поглинув» аж 7 кілограмів сушених боровиків.
На майдані Андрея Шептицького за участі 15 іноземних делегацій відбувалося урочисте святкування Дня Європи в Івано–Франківську. Його організатори сплели «Найбільший європейський віночок» iз 27 букетів квітів і прапорів країн Євросоюзу. Останню рекордну «крапку» у реєстрі найвищих досягнень України, зафіксованих 11–12 травня в обласному центрі, поставила заслужений майстер спорту, багаторазовий призер чемпіонатів Європи та світу з класичних шашок франківчанка Ольга Балтажи, котра провела з бажаючими сеанс одночасної гри на ста дошках.