Зомбі вчить, як на світі жить

30.04.2013

Як навчити студентів–медиків поводитись належним чином у надзвичайних ситуаціях? Викладачка медфакультету Мічиганського університету вирішила влаштувати для цього… «зомбі–апокаліпсис».

Тема зомбі–апокаліпсису відома далеко за межами США. Ідеться про появу вірусу, який перетворює людей на живих мерців, — фантастичний сюжет для багатьох фільмів жахів, літературних творів, комп’ютерних ігор. Викладачка Іден Уеллс втілила цей сценарій у життя, попросивши знайомих студентів увірватися в аудиторію під час лекції у відповідному вигляді й налякати слухачів курсу. Спочатку доктор сумнівалася, чи вдасться їй організувати достатню кількість акторів у гримі трупів. Але взяти участь в зомбі–атаці зголосилося понад сотню хлопців та дівчат.

Студентам, які слухали лекцію й були застукані зненацька, довелося відбивати навалу «інфікованих мерців», надавати допомогу «потерпілим», проводити досліди на місці події.

За словами пані Уеллс, найкращою практикою для студентів–медиків можуть бути саме такі тренування в надзвичайних обставинах. «Можливо, ідея із зомбі виглядає трохи дурною, але вона допомагає нам зрозуміти, наскільки важливо бути підготовленими до найнереальніших сценаріїв, навіть якщо це й напад живих мерців, яких, як ми знаємо, насправді не існує», — цитує викладачку агенція «Ассошіейтед пресс».

Під кінець 90–хвилинного всі учасники акції станцювали танець мерців під відому пісню «Трилер» Майкла Джексона.