Хлопців віком 14 та 15 років знайшли у вигрібній ямі. Але за цим скупим інформаційним повідомленням правоохоронців, виявилося, ховаються набагато глибші обставини. Обоє навчалися в одному класі Червонопартизанської неповної середньої загальноосвітньої школи, яку відвідували вряди–годи. Правда, не через власну недисциплінованість, а через матеріальну скруту в родинах підлітків, котрі мусили на шкоду навчанню допомагати матерям iз коптінням риби.
Технологічний процес проходив у приміщенні колишнього ковбасного цеху, де рибу коптили над підпаленою тирсою, розкиданої просто по підлозі, а дим розвіювали за допомогою примітивного вентилятора. Отож сумніватися в тому, що смерть спричинили шкідливі продукти горіння, не доводиться.
Пізніше з’ясувалося, що цей процес був нелегальним, без жодних дозвільних документів. Утім хто був власником виробництва, правоохоронці й досi не повідомляють, що дає підстави вважати: цю не таку вже й непомітну діяльність здійснювали під прикриттям «законників». При цьому копченої в такий спосіб риби на місці трагічної смерті підлітків виявили досить багато, що свідчить про масштаби виробництва.
Кому її постачали — наразі невідомо, але можна припустити, що в заклади на кшталт «Море пива», яких у містах Дніпропетровщини виросло немов грибів. Бо саме там залюбки пропонують до легкоалкогольного напою рибу і копчену, і сушену, походженням якої навряд чи хтось цікавився.